NHL: az Edmonton vitte el az új Crosbyt a játékosbörzén

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.06.27. 10:14
null
Connor McDavidet sokan a kétszeres olimpiai bajnok, Stanley-kupa-győztes Sidney Crosbyhoz hasonlítják (Fotó: Reuters)
Connor McDavidet foglalta le első helyen az amatőr játékosoknak kiírt választáson, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) úgynevezett draftján az Edmonton Oilers.

Előzetesen is a fiatal kanadai centert várták 1/1-esnek. Sokan a kétszeres olimpiai bajnok, Stanley-kupa-győztes Sidney Crosbyhoz hasonlították, miután hazája juniorbajnokságában (OHL), az Erie Otters színeiben ontotta a gólokat, pontokat, és már 16 esztendősen szerepelhetett a kanadai U20-as válogatottban. Az elmúlt idényben 47 mérkőzésen 120 pontig (44 gól, 76 gólpassz) jutott.

A floridai Sunrise-ban tartott játékosbörzén az amerikai Jack Eichel kelt el a második helyen, őt a Buffalo Sabres szemelte ki. A Bostoni Egyetem centere 40 találkozón 71 pontot (26, 45) gyűjtött, és pályára lépett a májusi csehországi felnőtt-világbajnokságon is. McDavid klubtársa, Dylan Strome volt a harmadik választott, az ő játékjoga az Arizona Coyoteshoz került. Strome ugyan több pontot szerzett, mint McDavid – 129-et (45 gól és 84 gólpassz) –, ám 68 összecsapáson termelte ezt a mennyiséget.

Választási jogokért cserébe több csapat is hokisokat adott. A 2012-es és 2014-es Stanley-kupa-győztes Los Angeles Kings így kaparintotta meg a 2011-es bajnok Boston Bruinstól Milan Lucicot, míg a Buffalo a Colorado Avalanche-től Ryan O'Reillyt szerezte meg.

Az első körben 12 kanadai, 7 amerikai, 4 orosz, 3 svéd, 2 cseh, illetve egy-egy svájci és finn hokis kelt el. A teljes listát ide kattintva tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik