NHL: a szárnyaló Kacsák utolérték a Montrealt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 07:15
null
Az Anaheim fölmászott a liga élére (Fotók: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján az Anaheim Ducks 3–2-re megverte hazai jégen a Calgary Flamest. A kaliforniaiak sorozatban harmadik győzelmüket aratták, összességében pedig a tizennegyediket 23 mérkőzésen, és ezzel utolérték a liga élén 33 ponttal álló Montreal Canadienst.

 

Az Arizona Coyotes hiába vezetett már az első harmad 11. percében 3–0-ra a Colorado Avalanche ellen, végül a Gabriel Landeskog két találatával magukhoz térő denveriek örülhettek. Az Avs győztes gólját Daniel Briere ütötte a hosszabbítás negyedik percében. A Colorado ezzel egyébként a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, és megkezdte a felzárkózást a mezőnyhöz a Középső csoport aljáról.

A Nashville Predators a Los Angeles Kingset fogadta, és a 3–3 után szétlövésbe torkolló mérkőzésen a 11. próbálkozó tudott először betalálni. A vendégektől hiába vitte például a pakkot Pekka Rinnére Jeff Carter, Marián Gáborik vagy Anze Kopitar, a döntő szót a hazaiak mondták ki, konkrétan James Neal.

James Neal törte meg a szétlövéses gólcsendet, amit értékeltek a társak is
James Neal törte meg a szétlövéses gólcsendet, amit értékeltek a társak is

A Tyler Seguin két góljával nyerő Dallas Stars az Edmonton Oilerst szomorította, a nyugati sereghajtó sorozatban a hetedik vereségét könyvelte el. Az említett statisztika mellett alighanem az olyan jelenetek sem tesznek jót az Olajosok önbizalmának, mint az első gól, amikor John Klingberg gyakorlatilag a kezdőkör szélétől bombázott Viktor Fasth kapujába.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Winnipeg Jets 2–4
Nashville Predators–Los Angeles Kings 4–3 – szétlövés után
St. Louis Blues–Ottawa Senators 2–3 – szétlövés után
Dallas Stars–Edmonton Oilers 3–2
Arizona Coyotes–Colorado Avalanche 3–4 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Calgary Flames 3–2
Vancouver Canucks–New Jersey Devils 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik