NHL: a Rangers behódoltatta egész Kaliforniát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.11. 07:32
null
Lundqvisttel nem lehetett kitolni (Fotó: Reuters)
Jóval eredményesebbnek bizonyultak szombat este és vasárnap hajnalban az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vendégcsapatai: idegenben győzött a Boston, a Nashville, a NY Islanders, a Pittsburgh, az Ottawa, a NY Rangers, a Calgary és a Winnipeg is.

A fent említettek közül a Pittsburgh hosszabbításban csikarta ki a győzelmet Montrealban, Sidney Crosby emberelőnyös góljával. A Canadiens nagy sorozata (9/10 győzelem) után megtorpant, egymás után másodszor veszített.

A kevés hazai győztes egyike a Washington lett, mely remek formában van – a legutóbbi 17 mérkőzésen 12–1–4 a mérlege –, és ezt most a Detroit bánta. A Red Wings kapusa, Jimmy Howard megsérült az egyik gólnál, és le is kellett cserélni.

A Flyers–Bruins presztízsmeccset az újonc David Pastrnák döntötte el két góllal, a bostoniak sorozatban harmadszor győztek. Itt is megsérült egy kapus: Steve Mason, a Flyers kapuvédője a térdhajlatát fogva jött le a jégről egy védés után.

Denverben Szemjon Varlamov 37 védéssel járult hozzá az Avalanche sikeréhez a Dallas ellen, így a két csapat helyet is cserélt a Középső csoportban. A Stars egymás után ötödször maradt alul a Colorado Avalanche otthonában.

A jó formában levő Nashville ezúttal St. Paulban győzött, a NY Islanders három gólt ütött a második harmadban, ezzel megrendítve a Columbust. Az Ottawa Senators három vereség után érkezett Glendale-be, majd levezette dühét a Coyoteson, amely nagy verést kapott. Pedig még az elején vezetett is...

St. Louisban a Blues szétlövésben tudta legyőzni a Carolinát, pedig a Hurricanes első tíz lövéséből három a kapuban kötött ki, le is kellett cserélni Brian Elliottot. A helyére érkező Jake Allen megszilárdította a hazai védekezést, győzelem lett a jutalma.

Az All Star-meccsről lemaradó Henrik Lundqvist 30 védést mutatott be San Josében, a Rangers köszönte kapusa remek teljesítményét, és győzött – ezzel a New York-iak meghódították Kaliforniát, az Anaheim, a Los Angeles és a San Jose otthonában is győztek. Az NHL történetében még nem fordult elő, hogy a Rangers „végigsöpörjön” idegenben kaliforniai vetélytársain. A Rangers legutóbbi tizennégy mérkőzéséből tizenhármat megnyert, 1973 óta először van ilyen remek sorozata.

Vancouverben Joni Ortio húzta le a rolót, a Calgary kapusa első NHL-shutoutját ünnepelhette, 36 védése és a „nullázás” 1–0-s sikerhez segítette a három vereség után ismét nyerő Flames-et. Ortio csak egy sérülés miatt került egyáltalán vissza az AHL-farmcsapatból a Flames keretébe… A Calgary kilenc kudarc után tudta legyőzni a Vancouvert. Az LA Kings és a Winnipeg Jets a végsőkig gyötörte egymást, végül a Jets szétlövéssel győzött.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 1–3
Minnesota Wild–Nashville Predators 1–3
Colorado Avalanche–Dallas Stars 4–3
Columbus Blue Jackets–New York Islanders 2–5
Montreal Canadiens–Pittsburgh Penguins 1–2 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes–Ottawa Senators 1–5
Washington Capitals- Detroit Red Wings 3–1
St. Louis Blues–Carolina Hurricanes 5–4 – szétlövéssel
San Jose Sharks–New York Rangers 1–3
Vancouver Canucks–Calgary Flames 0–1
Los Angeles Kings–Winnipeg Jets 4–5 – szl.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik