NHL: a New York Rangers jutott elsőként a rájátszásba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 05:46
null
Kreider és Hammond kapus ütközetéből kétszer is a Rangers játékosa jött ki győztesen (Fotó: Reuters)
Az NHL mezőnyéből elsőként a New York Rangers biztosította be hivatalosan is a helyét a rájátszásban, miután 5–1-re legyőzte az Ottawát Kanadában.

Az immár 101 pontnál tartó Rangers hőse a két gólt és egy gólpasszt jegyző Chris Kreider volt, rajta kívül Dan Boyle, Mats Zuccharello és Tanner Glass talált be. A Rangers zsinórban ötödször, a legutóbbi tíz idényből kilencedszer vezet részt a playoffban.

A hét győzelem után vereséget szenvedő Ottawa kapusa, Andrew Hammond karrierje 16. meccsén szerepelt kezdőként, és most először kapott ki csapatával a rendes játékidőben – eddig 14 győzelem és egy hosszabbításos vereség állt a neve mellett. Az ötödik gól után lecserélték, a helyén Chris Driedger első NHL-meccsén szerepelt, tízszer védett, gólt nem kapott.

Az Ottawa szerencséjére a vele a rájátszásba jutásért küzdő Boston is kikapott, hazai pályán hosszabbítás után szenvedett vereséget a Nyugati főcsoportot vezető Anaheimtől. A Bruins zsinórban a hatodik meccsét veszette el, de a hosszabbításért járt neki egy pont, ezzel utolérte az Ottawát.

Az előttük álló Washington hosszabbításban legyőzte a New Jerseyt, de vezetőedzője, Barry Trotz nagyon kritikus volt játékosaival, mondván, ha ilyen játékkal folytatják az alapszakasz végéig, jobb csapatoktól simán kikapnak, és elúszik a playoff.

Az Anaheimet üldöző Nashville Predators a 28 védést bemutató Pekka Rinnének köszönhetően 3–2-re legyőzte a Tampa Bayt Floridában, ezzel visszavette a vezetést a Középső csoportban a St. Louistól. A Blues szabadnapos volt, és eggyel kevesebb meccset játszott.

A Predators góljait Mike Ribeiro, Paul Gaustad és Mike Santorelli szerezte, utóbbi azt követően biztosította be a győzelmet csapatának, hogy a Lightning négypercnyi emberhátrányt védekezett ki nashville-i kapura lövés nélkül.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Anaheim Ducks 2–3 – hosszabbítás után
Buffalo Sabres–Arizona Coyotes 3–4 – hosszabbítás után
Carolina Hurricanes–Pittsburgh Penguins 5–2
New York Islanders–Los Angeles Kings 2–3
Washington Capitals–New Jersey Devils 3–2 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 4–6
Ottawa Senators–New York Rangers 1–5
Tampa Bay Lightning–Nashville Predators 2–3
Toronto Maple Leafs–Florida Panthers 1–4
Winnipeg Jets–Montreal Canadiens 5–2
Vancouver Canucks–Colorado Avalanche 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik