NHL: a ligautolsó vetett véget a nagy győzelmi szériának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 08:09
null
Coyotes-öröm Torontóban (Fotó: Twitter)
A ligautolsó Arizona Coyotes 4–1-re győzött a Keleti főcsoport élmezőnyébe tartozó Toronto Maple Leafs otthonában az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.

 

Az Arizona Brendan Perlini, Oliver Ekman-Larsson, Max Domi és Tobias Rieder góljával győzött; Clayton Keller két assziszttal, Antti Raanta 26 védéssel járult hozzá a sikerhez. A Coyotes először épített hármas győzelmi sorozatot a szezonban, a Toronto hat siker után veszített.

Johnny Gaudreau egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a Calgary fővárosi győzelméből. „Johnny Hockey” sorozatban a tizedik meccsén szerzett pontot (nyolc gól, 11 assziszt), ennél jobb időszaka még nem volt az NHL-ben. A Washington a legutóbbi négy meccséből már a harmadikat veszítette el.

A New Jersey a hosszabbítás első percében ütött John Moore-góllal győzte le idegenben a Minnesotát, míg az Anaheim maratoni, kilenckörös szétlövésben, Antoine Vermette találatával csikarta ki a győzelmet a San Jose vendégeként.

A jó formában lévő nyugati csapatok rangadóján a Nashville 5–3-ra verte a Winnipeget; Kevin Fiala, Ryan Johansen és Kyle Turris gólt, gólpasszt egyaránt jegyzett, a Predators a hetediket nyerte meg a legutóbbi nyolc meccséből.

A Buffalo a végjátékban emberelőnyben ostromolhatta a Columbus kapuját, de nem tudott kifogni Szergej Bobrovszkijon; a kapus 30 védésére támaszkodva nyert a Blue Jackets, méghozzá zsinórban negyedszer.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Columbus Blue Jackets 2–3 (0–0, 0–1, 2–2)
Toronto Maple Leafs–Arizona Coyotes 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)
Washington Capitals–Calgary Flames 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)
Minnesota Wild–New Jersey Devils 3–4 (0–1, 1–1, 2–1, 0–1) – h. u.
Nashville Predators–Winnipeg Jets 5–3 (1–1, 3–0, 1–2)
San Jose Sharks–Anaheim Ducks 2–3 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 0–1) – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik