NHL: a ligaelső hazai jégen kapott ki a Chicagótól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.31. 08:23
null
Patrick Sharp (balra) és Patrick Kane vezérletével a Chicago idegenben győzte le az Anaheimet (Fotó: Reuters)
Az észak–amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a legutóbbi játéknapon az Anaheim Ducks hazai pályán 4–1-re kikapott a Chicago Blackhawkstól, így egymás után második vereségét szenvedte el a ligaelső kaliforniai csapat. A Colorado Avalanche lenullázta a Nashville Predatorst, míg a Pittsburgh Penguins hosszabbításban tudott nyerni a New Jersey Devils otthonában.

A Chicago remekül kezdett a Ducks ellen, hiszen már 3–0-ra is vezetett a záró harmad előtt, végül 4–1-re nyert a ligát 70 ponttal vezető kaliforniaiak ellen. Patrick Kane 2+1-gyel zárt, míg Patrick Sharp négy gólpasszal segítette csapattársait a meccsen. Az Anaheim zsinórban másodszor kapott ki, de sokkal rosszabbul járt nála a Buffalo, amely megszakítás nélkül a 14. vereségét könyvelhette el a Vancouver Canucks vendégeként.

Az idei szezonban remeklő Nashville Predators 3–0-ra kikapott a Colorado ellen, az Avalanche kapujában Szemjon Varlamovnak 23 védést kellett bemutatnia a shutouthoz. A St. Louis Blues szétlövéssel tudott nyerni a Hurricanes ellen, míg a Pittsburgh Penguins hátrányból tudott két pontot bezsebelni a csoportrivális New Jersey ellen.

NHL
ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–St. Louis Blues 2–3 – szétlövéssel
New Jersey Devils–Pittsburgh Penguins 1–2 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche
–Nashville Predators 3–0
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 1–4
Vancouver Canucks–Buffalo Sabres 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik