NHL: a Florida szokás szerint újra lezárt egy rossz szériát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.25. 08:00
null
Ostrom alatt Ondrej Pavelec (Winnipeg) kapuja (Fotó: Reuters)
A Florida Panthers hosszú idő után győzni tudott a Boston Bruins vendégeként (4–1) az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtöki játéknapján, és átvette a vezetést a Keleti főcsoportban a Tampa Bay Lightningtól.

A Panthers ebben a szezonban véget vetett a Washington (10), a Columbus (6) és a Nashville (9) elleni idegenbeli nyeretlenségi sorozatának – és most hasonlóképp cselekedett Bostonban is, ahol a megelőző kilenc látogatása alkalmával rendre kikapott.

Jussi Jokinen és Vincent Trocheck egy-egy góllal és assziszttal járult hozzá a régen várt sikerhez, és betalált a kapuba Reilly Smith, valamint Jonathan Huberdeau is. Roberto Luongo csak 2013 óta a Florida kapusa, de Bostonban aratott győzelemre ő is huzamosabb ideje várt – most 34 védéssel gondoskodott arról, hogy az ő szériája is megszakadjon.

Az Anaheim kikapott Torontóban, ám egy pontot elvitt – pontosan ennyi kellett ahhoz, hogy lefoglalja a helyét a playoffban. A már korábban bejutó regionális rivális, a Los Angeles szintén kikapott, méghozzá sorozatban harmadszor – ezúttal a rájátszásról nagy valószínűséggel lemaradó Winnipeg volt a legyőzője. S bár két góllal vezetett, vesztett a San Jose is, amely nem bírt a második periódusban négy gólt vágó Edmontonnal.

Hat mérkőzés után megszakadt a Pittsburgh idénybeli leghosszabb győzelmi szériája. Aki a legtöbbet tette ezért, az a New Jersey újonc kapusa, a 39 lövést hatástalanító Scott Wedgewood (a 23 éves kapusnak ez volt az első shutoutja az NHL-ben), de ne feledkezzünk meg az első harmadban két gólt ütő Kyle Palmieriről sem.

Victor Rask, Chris Terry és Elias Lindholm 1:38 perc leforgása alatt három gólt termelt a harmadik harmadban, Eddie Lack 42-szer védett – ez volt a Carolina sikerképlete a Columbus ellen. Akadt egy intenzív időszak a Philadelphia meccsén is: a Flyers nem kis részben a záró periódus egy 19 másodperces szakaszában egyaránt kapuba találó Radko Gudasnak és Claude Giroux-nak köszönhette a győzelmét a Colorado otthonában.

Riley Sheahan két góllal 4–0-s vezetéshez segítette a Detroitot, és bár a Montreal huszáros utolsó harmadot produkált, erőfeszítései nem voltak elegendőek az egyenlítéshez.

A Nashville az utolsó harmadban két gólt lőve egyenlített a Vancouver ellen, majd Craig Smith a szétlövésben a győzelmet is kiharcolta.

Zach Parise idénybeli harmadik mesterhármasával vette ki a részét a Minnesota diadalából, míg Martin Hanzal NHL-karrierje 100. és 101. alapszakaszgóljával tette emlékezetessé az Arizona sikerét.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Florida Panthers 1–4
Pittsburgh Penguins–New Jersey Devils 0–3
Columbus Blue Jackets–Carolina Hurricanes 2–3
Toronto Maple Leafs–Anaheim Ducks 6–5, h. u.
Detroit Red Wings–Montreal Canadiens 4–3
Nashville Predators–Vancouver Canucks 3–2, szétlövéssel
Minnesota Wild–Calgary Flames 6–2
Winnipeg Jets–Los Angeles Kings 4–1
Colorado Avalanche–Philadelphia Flyers 2–4
Arizona Coyotes–Dallas Stars 3–1
San Jose Sharks–Edmonton Oilers 3–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik