NHL: a Ducksnak egy gól is elég volt a Blues ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.01. 07:06
null
Andrew Cogliano lövését itt védi Brian Elliott kapus, de a Ducks játékosa egyszer túljárt az eszén (Fotó: Reuters)
Az Anaheim Ducks 1–0-ra legyőzte a St. Louis Bluest az észak-amerikai profi jégkorongliga alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A nyugati rangadó egyetlen gólját Andrew Cogliano ütötte még az első harmadban.

Az Anaheim volt az egyetlen csapat az NHL-ben, amely még nem lépett jégre a szocsi olimpia után. Ma hajnalban ez is megváltozott, a Ducks ráadásul egy győzelemmel tért vissza a ligába. Ráadásul nyugati rangadót húzott be az Anaheim, amely St. Louist gyűrte le 1–0-ra.

Még négy perc sem telt el az összecsapásból, amikor is Andrew Cogliano léphetett ki egy korongszerzést követően, és higgadtan értékesítette a helyzetet. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy ez az egy momentum eldöntötte az összecsapást. Ez volt a kanadai center 18. gólja a szezonban, ezzel beállította idényrekordját – még az Oilers játékosaként a 2007–2008-as és a 2008–2009-es szezonban volt ennyiszer eredményes.

Jonas Hiller, a Ducks kapusa 18 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez, no meg pályafutása 21. kapott gól nélküli mérkőzéséhez.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres
–San Jose Sharks 4–2
Colorado Avalanche–Phoenix Coyotes 4–2
Vancouver Canucks–Minnesota Wild 1–2 – szétkövéssel
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 1–0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik