NHL: a Dallas hétgólos meccsen verte meg a Washingtont

Vágólapra másolva!
2016.02.14. 08:11
null
Kari Lehtonen, a Dallas kapusa fontos védéseket mutatott be a hajrában (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján a Dallas Stars a kétgólos Tyler Seguin vezérletével hazai pályán 4–3-ra megverte a ligaelső Washington Capitalst, és vezeti a Nyugati főcsoportot. A keleten 2. helyen álló Florida Panthers meglepően sima, 5–0-s vereséget szenvedett otthon a Nashville Predatorstól. A legtöbb gólt a Hurricanes–Islanders meccs hozta, a Carolina 6–3-ra győzött.

A konferenciaelsők mérkőzésén a Dallas 4–3-ra felülmúlta a Washingtont (sorozatban pedig kilencedszer). A Stars a második harmadban négy gólt szerzett, amelyre a Capitals csak hárommal tudott válaszolni az utolsó játékrészben. A hazaiak kapusa, Kari Lehtonen 20 védéssel segítette csapatát, ebből négyet az utolsó percekben, egygólos előnynél mutatott be, bebiztosítva ezzel a győzelmet a Dallas számára. A Stars a legutóbbi három meccsét megnyerte, míg a Washington hat győztes találkozó után kapott ki. Alekszandr Ovecskin, a Capitals sztárja megszerezte szezonbeli 35. gólját, ezzel vezeti a NHL 2015–2016-os idényének góllövőlistáját.

A Florida Panthers meglepetésre 5–0-ra kikapott a Predatorstól. Carter Hutton, a Nashville kapusa 22 védést mutatott be és kapott gól nélkül hozta le a találkozót. A Predators 2–0-ra vezetett a nyitó játékrész után, a legutóbbi 22 mérkőzésen először fordult elő, hogy egynél több gólt szerzett az első harmadban.

A Boston Bruins 4–2-re nyert a Minnesota Wild otthonában – a vendégek vezetőedzőjének, Claude Juliennek ez volt az 500. győzelme, míg kollegáját menesztették. Az 55 esztendős Julien feljött az örökranglista 22. helyére, beérve a legendás Toe Blake-et. A Bruins svéd csatára, Loui Eriksson 200. alkalommal volt eredményes az NHL-ben.

A Minnesota ugyanakkor klubcsúcsot állított be azzal, hogy megszakítás nélkül nyolcadszor veszített hazai jégen. A gárda összesítésben is sorozatban a nyolcadik vereségét könyvelhette el, és a legutóbbi 14 fellépéséből 13-szor maradt alul. A mérkőzés után jelentették be Mike Yeo vezetőedző leváltását.

NHL
ALAPSZAKASZ

Philadelphia Flyers–New Jersey Devils 1–2 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Boston Bruins 2–4
Carolina Hurricanes–
New York Islanders 6–3
Columbus Blue Jackets
–Ottawa Senators 4–2
Florida Panthers–Nashville Predators 0–5
Vancouver Canucks–Toronto Maple Leafs 2–5
Dallas Stars–
Washington Capitals 4–3
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 2–3 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Winnipeg Jets 1–2szétlövéssel
San Jose Sharks
–Arizona Coyotes 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik