NHL: a Boston kétgólos előnyt herdált el, csak szétlövéssel nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 07:03
null
Bred Marchand (balra) szép gólt szerzett a Toronto ellen (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján a Boston Bruins idegenben 4–3-ra legyőzte szétlövéssel a Toronto Maple Leafset. A vendégek 2–0-ra és 3–2-re is vezettek a találkozón, ám a Toronto kétszer egyenlített. A Philapdelphia Flyers a ráadásban 3–2-re nyert a Carolina Hurricanes ellen, miután a Carolina kevesebb mint négy perccel a rendes játékidő vége előtt egyenlített és kiharcolta a hosszabbítást.

A Boston az első harmadban 2–0-s előnyre tett szert, az első gólját Brad Marchand emberhátrányban, egészen káprázatos mozdulattal szerezte. A Toronto 2–2-nél, majd Marchand második találata után 3–3-nál egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás, amely azonban nem hozott gólt. A szétlövésben egyedül a cseh David Krejcí volt eredményes, így a Bruins sorozatban harmadszor nyert, míg a Maple Leafs egymás után másodszor kapott ki.



A Philadelphia 2–0-s előnnyel vágott neki a harmadik harmadnak a Carolina ellen, amely feltámadt, s 3:45 perccel a vége előtt Brett Pesce révén egyenlített. A ráadásban az újonc Shayne Gostisbehere 24 másodpernyi játék után betalált emberelőnyben, így a Flyers három vesztes mérkőzést követően győzött.

A New York Rangers 3–0-ra kiütötte a Nashville Predatorst, a svéd Henrik Lundqvist kapus 31 lövést hárított a Madison Square Gardenben. A Nashville sorozatban a harmadik találkozóján maradt gólképtelen, az NHL statisztikái szerint immár 213 perce nem talált be. A Predators ez idő alatt 103-szor lőtt kapura, de tíz emberfórból egyet sem tudott kihasználni. Pedig a Nashville az első tizenhét összecsapásán még három gólt átlagolt...

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–St. Louis Blues 1–2
New York Rangers–Nashville Predators 3–0
Philadelphia Flyers–Carolina Hurricanes 3–2 – hosszabbítás után
Washington Capitals–Edmonton Oilers 1–0
Florida Panthers–Los Angles Kings 1–3
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 3–4 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Colorado Avalanche 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik