NHL: a Boston fontos lépést tett a rájátszásért; Ovecskin 50!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.04.01. 08:37
null
Chris Kreider aligha bánta, hogy a koronggal együtt a kapuba került a Winnipeg Jets ellen – győztes gól lett belőle (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján fontos győzelmet aratott a Boston Bruins a Florida Panthers ellen. A Keleti főcsoport nyolcadik helyén álló Bocsok Milan Lucic 59. percben szerzett góljával győzték le a riválist, amellyel szemben így hat pontra nőtt az előnyük.

 

Az Ottawa Seantors a Detroit Red Wingset, a Vancouver Canucks pedig a már biztosan playoff-résztvevő Nashville Predatorst verte szétlövésben. A Winnipeg Jets ugyanakkor 3–2-re kikapott a tavaly finalista New York Rangerstől.

Nyert a Washington Capitals is, 4–2-re a Carolina Hurricanes ellen. A fővárosiaknál 50. gólját szerezte az alapszakasz-gólkirályi címre kiváló eséllyel pályázó Alekszandr Ovecskin, aki tíz találattal jár Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning) és Rick Nash (New York Rangers) előtt.

Keleten a hatodik helyezett fővárosiaknak 94, a Detroitnak 93, a Bostonnak 91, a már nem rájátszást jelentő helyen álló Ottawának 88, a Floridának pedig 85 pontja van. Ebből az ötösből a Red Wings és Senators 6-6, a másik három csapat pedig 5-5 meccset játszik még az alapszakaszban.

Nyugaton a Vancouver a hatodik 95 ponttal, a Calgarynak 91, a Winnipegnek 90, a címvédő, de jelenleg a playoffot éppen nem érő pozícióban tanyázó Los Angelesnek 88 pontja van. Előbbi három klubnak 5-5, a kaliforniai együttesnek pedig hat összecsapása van még hátra a rájátszás előtt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins
–Florida Panthers 3–2
Columbus Blue Jackets–New Jersey Devils 3–2 – hosszabbítás után
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 4–2
Detroit Red Wings–Ottawa Senators 1–2 – szétlövés után
Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning 3–1
Nashville Predators–Vancouver Canucks 4–5 – szétlövés után
Winnipeg Jets–New York Rangers 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik