NHL: 50 védés – ritka nagy ostromot vészelt át a Pittsburgh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 07:37
null
A sok forró pillanat egyike a pittsburghi Matt Murray kapuja előtt (Fotó: nhl.com)
A kiváló formában lévő Philadelphia Flyers otthonában szakította meg rossz sorozatát a Pittsburgh Penguins: az egy gólt kés két asszisztot jegyző Sidney Crosby négy vereségből érkező csapata 4–1-re nyert a nagy rivális vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján.

 

Nem mondhatni, hogy a megelőző tíz meccsük mindegyikén pontot szerző (kilencszer a rendes játékidőben nyerő) philadelphiaiak ne tettek volna meg mindent az újabb győzelemért; 51-szer vettél célba Matt Murray ketrecét, azonban a Pittsburgh kapusa élete formájában védett – 50 lövést hárított (28-at a második harmad hatalmas ostroma során!), ez karriercsúcs. Odaát a fiatal Carter Hart 24 lövést védett, és január 12. óta először volt része vereségben.

Tartja jó formáját a San Jose Sharks, amely vancouveri gólzáporral nyújtotta hatmeccsesre győzelmi sorozatát. Evander Kane két gólt ütött, Joe Thornton pedig kiosztotta 1050. asszisztját, és Gordie Howe-t maga mögött hagyva már egyedül áll az NHL-örökranglista kilencedik helyén. A Sharks 40. életévét taposó klasszisa az 1541. mérkőzését játszotta az alapszakaszban, 1457 pontnál tart – mindkét örökranglistán a 15. helyre lépett.

A nap harmadik, gólokban szintén bővelkedő meccsét a Washington nyerte meg, Jevgenyij Kuznyecov 2-2 góllal és assziszttal zárt, és betalált a Los Angeles kapujába Alekszandr Ovecskin is, aki pillanatnyilag 38 góllal vezeti a szezon góllövőlistáját.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–4
(0–1, 0–1, 1–2)
Washington Capitals–Los Angeles Kings 6–4 (2–2, 3–1, 1–1)
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 2–7 (1–3, 0–3, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik