NHL: 17 év után távoznak a Vancouvertől a Sedin ikrek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.02. 22:31
A mostani szezon végén befejezi pályafutását Daniel és Henrik Sedin, a Vancouver Canucks jégkorongcsapatának klasszis svéd ikerpárja.

 

 

A 37 éves Sedin ikrek hétfőn jelentették be, hogy a jelenlegi idény végén búcsút intenek a Canucksnak, és a jövőben a családjukra kívánnak koncentrálni.

A két támadót az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 1999-es játékosbörzéjén draftolta a Vancouver, azóta mindketten a kanadai csapatot szolgálják. A Stanley-kupát nem tudták elhódítani; legközelebb 2011-ben jártak ehhez, amikor 3–2-es előnyről bukták el a Boston Bruins elleni döntőt.

Így is klubikonná váltak mindketten, az inkább középen, centerként játszó Henrik az előző évadban érte el az ezredik pontját a ligában, míg az elsősorban szélsőként villogó Daniel ebben az évben jutott el ehhez a mérföldkőhöz. Korábban nem volt rá példa, hogy egy testvérpár mindkét tagja 1000 pontot érjen el az NHL-ben, arról nem is beszélve, hogy egypetéjű ikrekként, ugyanabban az együttesben, többnyire ugyanabban a sorban játszva.

A Canucks örökranglistáján Henrik első a lejátszott mérkőzéseket (1327), a gólpasszokat (828) és a pontokat (1068) tekintve, míg Daniel második a mérkőzések (1303), a gólpasszok (647) és pontok (1038) terén. A klub örök-góllövőlistáját Daniel vezeti 391 találattal, Henrik pedig a hetedik 240-nel.

Klubhűségükre jellemző, hogy miután az utóbbi években nyilvánvalóvá vált, hogy a Canucks nem igazán lehet versenyben a bajnoki címért, ők továbbra sem igazoltak el.

A rájátszásba idén sem jutottak be, így a Sedin fivéreknek már csak három mérkőzésük maradt. Kedden és csütörtökön hazai pályán búcsúzhatnak el a szurkolóktól a Vegas Golden Knights, illetve az Arizona Coyotes ellen, majd a végső hattyúdalukra szombaton, Edmontonban kerülhet sor.

A Sedin testvérek a klub honlapján közzétett levélben mondtak köszönetet a Canucks szurkolóinak



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik