NHL: 12 millió forintért kelt el egy privát edzés Ovecskinnel

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.06. 21:05
null
12 millió forintért kelt el egy privát edzés Alekszandr Ovecskinnel (Fotó: AFP)
Több mint tizenkét millió forintnak megfelelő összegért kelt el jótékonysági aukción egy félórás egyéni edzés az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Washington Capitals orosz sztárjával, Alekszandr Ovecskinnel.    

 

Az összegből az Egyesült Államok társadalmilag és gazdaságilag hátrányos helyzetben lévő csoportjait támogatják a koronavírus-járvány alatt.

A névtelen győztes 38 ezer dollárt fizetett a lehetőségért, hogy 30 percet töltsön jégen a Washington csapatkapitányával. Emellett eltölthet egy meccsnapot a fővárosi csapattal, megkapja Ovecskin meccsen viselt kesztyűit és botját, valamint belépőt kap az együttes négy találkozójára.

A fővárosiak 34 éves ásza az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, klubjával 2018-ban Stanley-kupa-győztes lett, és nyolcszoros gólkirály az NHL-ben.

A koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakított bajnokságban 48 gólnál jár, ezzel holtversenyben első. Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől, és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Wayne Gretzkyt.

Az orosz sztárnak– ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást– nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik