NHL: -11 fok, 34 ezer néző, három gól Ottawában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.17. 07:54
null
Az ottawai „klasszikus” (Fotó:ctvnews.ca)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján 11 mérkőzést rendeztek, melyből ötöt nyertek meg a vendégcsapatok.

 

Az Ottawa Senators szabadtéren, a Lansdowne Parkban, 33959 szurkoló előtt fogadta a Montreal Canadienst és 3–0-ra győzött. A meccs leginkább arról marad emlékezetes, hogy -11 Celsius fokban játszották, ezzel a szabadtéri „klasszikusok" második leghidegebb találkozója lett, egy 2003-as edmontoni találkozó után.



A leggólgazdagabb találkozót a Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning összecsapás hozta, melyen a gól nélküli első felvonás után a második harmadot 4–1-re a vendégek nyerték meg, a harmadikat pedig 4–3-ra a hazaiak. A 6–5-ös Lightning-sikerben főszerepet vállalt a két gólt és egy asszisztot jegyző Anton Stralman, míg a másik oldalon Gabriel Landeskog három gólja is kevésnek bizonyult. A Lightningnak ez volt a 24. sikere és továbbra is vezeti a ligát.

A Keleti főcsoportban 2. helyen álló Washington Capitals hosszabbításban győzött 3–2-re az Anaheim Ducks ellen. A nyugati éllovas Nashville Predators a Calgary Flames otthonában nyert 2–0-ra, míg a Preadotrshoz hasonlóan a tabellán 46 ponttal álló St. Louis Blues a Winnipeg Jetsset verte meg 2–0-ra.

NHL
ALAPSZAKASZ

Minnesota Wild–Edmonton Oilers 2–3
Boston Bruins–New York Rangers 2–3 – hosszabbítás után
Carolina Hurricanes–Columbus Blue Jackets 2–1
New York Islanders–Los Angeles Kings 4–3 – h.u.
Ottawa Senators–Montreal Canadiens 3–0
Philadelphia Flyers–Dallas Stars 2–1
St. Louis Blues–Winnipeg Jets 2–0
Arizona Coyotes–Pittsburgh Penguins 2–4
Washington Capitals–Anaheim Ducks 3–2 – h.u.
Colorado Avalanche–Tampa Bay Lightning 5–6
Calgary Flames–Nashville Predators 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik