NHL: 11 éves sorozat szakadt meg egy rossz mozdulat miatt

Vágólapra másolva!
2018.01.18. 15:58
null
Andrew Cogliano 830 mérkőzés után volt kénytelen „pihenni”
Eltiltás miatt megszakadt Andrew Cogliano, a tengerentúli profi jégkorongligában (NHL) szereplő Anaheim Ducks játékosának tizenegy évig tartó elképesztő sorozata.

Nem lennénk most Andrew Cogliano helyében...

Az Anaheim Ducks csatára nem tartozik az NHL sztárjai közé, mégis olyat tett, amiért minden tiszteletet megérdemel: 830 mérkőzést húzott le a legmagasabb szinten megszakítás nélkül. „Cogs” több mint 11 éve(!) nem hagyott ki egyetlen mérkőzést sem. Teljesítménye csak azért nem egyedülálló, mert az NHL százéves történetében hárman azért megelőzik, az első helyen Doug Jarvis áll embertelen, 964 meccsel – Coglianónak azonban minden esélye meglett volna, hogy őt is megelőzze (ehhez kevesebb mint két szezon kellett volna neki).

Na, ezt tette most tönkre a liga egyetlen tollvonással.

Az NHL fegyelmi bizottsága a Los Angeles Kings elleni derbi után utólag kétmeccses eltiltással sújtotta Coglianót egy fejre irányuló(nak mondott) támadás miatt. Persze, akkor is fájna, hogy ez a páratlan sorozat egy ilyen butaság miatt ér véget, ha az ítélet igazságos lenne, de az a legszörnyűbb az egészben, hogy nem az: a felvételeken jól látni, hogy bár hősünk tényleg elkésik az Adrian Kempe elleni ütközéssel, az eset valójában banális, tulajdonképpen Kempe rohan bele fejjel Cogliano vállába.



A meccsen nem is történt semmi, Kempe szépen felállt, a bírók nem ítéltek semmit – csak a mérkőzés után jött a jelentés, hogy utólag vizsgálni fogják az esetet.

„Elfogadom az ítéletet, bár továbbra is úgy látom, nem szolgáltam rá – mondta a túlzó és életszerűtlen ítéletről Cogliano a Ducks következő bajnokiján, amelyet – ismeretlen érzés lehetett ez – csak civilben nézhetett a pálya széléről. Majd elcsuklott a hangja, és könnyeivel küszködve folytatta: – Rengeteget és nagyon keményen dolgoztam az egész pályafutásom alatt, a sérülések is elkerültek, és én is mindig azt tartottam szem előtt, hogy senkinek ne okozzak sérülést, erre most ez történik... Persze, ha majd egyszer visszatekintek rá, azt mondom, nagyszerű dolog volt ez a sorozat, de nem fogok hazudni, nagyon keserű a pirula, amit most le kell nyelnem...”

Pluszadalék: Coglianót pályafutása alatt sosem tiltották el, és négyszer jelölték az NHL legsportszerűbb játékosának járó Lady Byng-trófeára...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik