NFL: Rodgers megelőzte Elwayt; vége a szeptemberi Mahomes-mágiának

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.23. 19:58
null
Rodgers a végére azért megmutatta klasszisát a Lions ellen (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2. fordulójában a Tampa Bay Buccaneers rekordot döntött az Atlanta Falcons elleni mérkőzésen, míg Patrick Mahomes elszenvedte első vereségét karrierje során szeptemberben, ráadásul interceptiont is dobott. Aaron Rodgers egy 50 yardos bombával John Elwayt előzte meg, Lamar Jackson pedig ismét bebizonyította, a földön hozott yardok is nagyon értékesek lehetnek egy irányítónak.

 

DANIEL JONESNAK NEM MEGY RIVALDAFÉNYBEN

A New York Giants irányítója csütörtök éjszaka 30–29-es vereséget szenvedett a csoportrivális Washington Football Teammel szemben. Daniel Jones karrierje során eddig hat alkalommal játszhatott úgy, hogy egész Amerika őt figyelhette, s minden alkalommal vesztesként hagyta el a pályát. Szinte hihetetlen, de 1950 óta csupán egyszer fordult elő irányítóval, hogy hétszer is kikapjon egymás után primetime mérkőzésen. Hogy mikor lesz legközelebb ilyen találkozója Jonesnak és a Giantsnek? November 1-jén a Kansas City Chiefs vendégeként lépnek pályára az Óriások...


ZACH WILSON TRAGÉDIÁJA ÉS SAM DARNOLD BOSSZÚHADJÁRATA

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2021-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Egyelőre maradjunk New Yorkban. Hosszú napja volt a Jets újonc irányítójának vasárnap, amikor a New England Patriots látogatott a MetLife Stadiumba. Wilson az első két passzkísérletéből eladta a labdát, ilyen legutóbb negyven éve történt meg egy Jets-irányítóval. A rookie végül nulla TD-vel négy interceptionnel zárta a meccset, ráadásul 37.0-s passer ratinggel végzett – ez akkor is jobb lett volna, ha minden passzánál szándékosan ledobja a földre a labdát (spike – 39.6).


Ami még fájó lehet a New York-i csapat és szurkolói számára, hogy a Zach Wilson miatt távozó – sokak szerint hatalmas bust – Sam Darnold eközben teljesen újjászületett Carolinában, legalábbis az első két meccse parádésra sikerült. Darnold mindkét fordulóban 200 yard fölé jutott a félidő előtt (234 és 216 yard), ilyenre korábban még nem volt példa a Panthers történetében. Nagyszerűen is áll a csapat, hiszen két győzelmet bezsebelt, s csúnyán megverte azt a New Orleans Saintset, ami a nyitó körben kiütötte a Green Bay Packerst. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy Darnold az első Panthers-meccsén éppen a volt csapatát győzte le.


JULIO JONES MÁR A HARMADIK HELYEN

A Tennessee Titans klasszisa hat elkapásból 128 yardot hozott össze a Seahawks ellen, s ez volt az 59. olyan mérkőzése karrierje során, amikor legalább száz yardot kapott el. Ezzel a teljesítménnyel holtversenyben a 3. helyre lépett fel, Peyton Manning kedvenc elkapóját, Marvin Harrisont érte be. Csupán Randy Moss (64) és Jerry Rice (76) áll Julio Jones előtt.


A BUCCANEERS REKORDJA

A Tampa Bay Buccaneers átgázolt a borzalmas védelmű Atlanta Falconson, a Kalózok meg sem álltak 48 pontig – igaz, ebben két picksix is benne volt. A Bucs az első csapat az NFL történetében, ami – a rájátszást is beleértve – úgy nyert egymás után kilenc meccset, hogy közben mindig legalább harminc pontot szerzett. A rekordot a 2007-es és a 2010-es Patriots tartotta.


VÉGE A SZEPTEMBERI MAHOMES-MÁGIÁNAK

A korábbi MVP-nek félelmetes mérlege volt eddig szeptemberben, 38 TD mellett egyetlen pickje és veresége sem volt – mostanáig. A Ravens ellen csúnyán eladta a labdát, ahelyett, hogy benyelte volna a sacket, megpróbálta estében a csapattársához passzolni. A dobás természetesen pontatlanra sikerült, a Ravens pedig a sírból visszakapaszkodva képes volt megnyerni a találkozót.

A Chiefsnél egyébként csupán 24 percig volt a labda. Hogy ezt miért fontos kiemelni? Azért, mert azokon az összecsapásokon, amikor 25 percnél kevesebb ideig birtokolják a labdát csupán kétszer tudtak győzni, hatszor vesztettek. Ehhez képest 37–3-as a mérlegük, amikor legalább 25 percig náluk van a tojás.


LAMAR JACKSON: ÉLETVESZÉLY FÖLDÖN ÉS LEVEGŐBEN

Mind tudjuk, hogy a baltimore-i quarterbacket nem azért szeretjük, mint a legtöbb klasszis zsebirányítót, ugyanakkor még mindig egészen új dimenziót ad a Ravens támadósorának nagyszerű futásaival. A vasárnap esti találkozó volt Jackson karrierjében az ötödik olyan mérkőzés, amikor legalább 200 yardot passzolt és 100 yardot futott. Az NFL történetében ez példa nélküli, az őt követőknek is maximum három ilyen meccse volt.


RODGERS A TOP 10-BEN, ELWAYT ELŐZTE MEG!

Aaron Rodgers az első heti blama után a Lions ellen sem remekelt az első félidőben. A harmadik negyedben azonban két egymást követő passznál is megmutatta klasszisát, a Detroit nagy bánatára pontszerzés is lett a vége. Rodgers ugyanakkor nemcsak a touchdownt ünnepelhette meg, hanem azt is, hogy az 50 yardos bombája után megelőzte John Elwayt az all-time passzolt yardok listáján, most a 10. helyen áll ebben a tekintetben a Packers irányítója.


A HÉTFŐ ESTE SZTÁRJA: AARON JONES

A Packers futója hétfő este négy touchdownt szerzett a Detroit Lions ellen, amivel beállította a Lambeau Field-i rekordot – öt alkalommal történt korábban ilyen a legendás stadionban. Ami a Monday Night Footballt illeti, holtversenyben szintén rekordnak számít a négy TD, legutóbb Marshall Faulk büszkélkedhetett ilyen statisztikával még 2000-ben.


AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Kyler Murray (Arizona) 400
Futott yardok: Derrick Henry (Tennessee) 182
Elkapott yardok: Tyler Lockett (Seattle) 178

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Derek Carr (Las Vegas) 817
Futott yardok: Derrick Henry (Tennessee) 240
Elkapott yardok:
Deebo Samuel (San Francisco) 282
Szerelések: Bobby Wagner (Seattle) 33
Sackek: Chandler Jones (Arizona) 5.0
Interceptionök: Tyrann Mathieu (Kansas City) 2, Mike Edwards (Tampa Bay) 2, J. C. Jackson (New England) 2, Trevon Diggs (Dallas) 2, Justin Reid (Houston) 2

BÁTOR JÓSKA

A 2. fordulóban a Chiefs és a Saints is cserben hagyott minket, a Rams pedig hiába verte meg a Coltsot, mi azt tippeltük, hogy legalább négy pont lesz közte. A következő körben tippjeink szerint Brandin Cooks 68.5 yard alatt végez a Panthers ellen, a Raiders legalább 24 pontot szerez, a Giants pedig megveri a Falconst.

TIPPELDE

A 2. fordulóban Hercze Kristóf tippelt a legjobban (13–3), de Cselőtei Márk, Izsányi Szabolcs és Kovács Sándor is jó kört zárt, mindhárman 12 kimenetelt találtak el. Összesítésben Hercze Kristóf és Nagy-Pál Tamás vezet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik