NFL: megváltoztatnák a hosszabbítás menetét a rájátszásban

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 10:07
Megváltozhat a hosszabbítás menete a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásában: ha elfogadják a tervezetet, jövőre az első támadásból mezőnygólt szerző csapatnak egyszer védekeznie is kell. Ha touchdownt ér el, vége a meccsnek.  

A jelenlegi szabályozás szerint az a csapat, amelyik az első pontokat szerzi a rájátszásban, megnyeri a meccset. A javaslat ezen változtatna, azt ugyanakkor nem garantálja, hogy mindkét csapat megkapja a támadás jogát.

 

Ha a hosszabbításban a támadó csapat mezőnygólt szerez, az ellenfél is támadhat, és ha ezt követően touchdownt ér el, vége a meccsnek. Ha a második csapat is mezőnygólt szerez, tovább folytatódik a mérkőzés.

Az is a végét jelentené a találkozónak, ha az elsőként támadó csapat nem szerez pontot, de a második igen.

A tervezett új szabályokat csak a rájátszásban alkalmaznák. Az idei playoff tizenegy mérkőzéséből kettő is túlórában dőlt el, igaz, ezek közül csak az egyik végeredményét befolyásolta volna a tervezett módosítás, mivel az Arizona Cardinals és a Green Bay Packers mérkőzésén a hosszabbításban az Arizona touchdownt szerzett.

Azonban a Nemzeti főcsoport (NFC) döntőjében a New Orleans Saints a hosszabbításbeli első támadásából csak mezőnygólt ért el, ez akkor a győzelmet jelentette a Szenteknek (akik később a Super Bowlt is megnyerték). Az új szabályok szerint ezzel nem ért volna véget a meccs, a Minnesota Vikings is vezethetett volna egy támadást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik