NFL: Big Ben megsértődött, nem szíveli az újoncot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 18:19
null
Ben Roethlisberger hallani sem akar róla, hogy a helyére pályáznak
A Pittsburgh Steelers kétszeres Super Bowl-győztes irányítója, Ben Roethlisberger saját csapatának is beszólt, amiért a vezetőség merészelt egy fiatalt szerződtetni mögé.

Van az elmélet, hogy amikor a sportcsapat tapasztalt, rutinos rókája mellé odakerül egy fiatal tehetség, az öreg kitanítja, és végül átadja neki a stafétát.

Nos, Ben Roethlisberger nem ezt a vonulatot képviseli.

A Pittsburgh Steelers amerikaifutball-csapatának 36 éves irányítója, aki háromszor is a Super Bowlig vezette a Steelerst, és kétszer a bajnoki trófeát is magasba emelhette, minap saját klubját is kérdőre vonta, miért választott mögé egy ifjoncot, bizonyos Mason Rudolphot az április végi drafton.

„Meglepődtem, mert választhattak volna olyan játékost is, aki azonnali segítséget jelent a csapatnak – mondta Roethlisberger egy rádióinterjúban. – Nincs bajom Masonnal, biztos remek srác, csak nem tudom, mit segít rajtunk, hogy a cserémként ül a kispadon, vagy még ott sem, ha csak harmadik számú irányító lesz. Ha a vezetőség így döntött, ám legyen, de meg vagyok lepve.”

A hallhatóan elégedetlen irányító ráadásul nem állt meg ennyinél, egész kis sajtóturnét rendezett, hogy jelezze, mennyire nem tetszik neki, hogy holmi zöldfülű esetleg a helyére pályázna. Egyrészt sértetten visszautalt Rudolph egy nyilatkozatára, amelyben a srác kijelentette, nem is igen számít nagy segítségre Roethlisbergertől: „Azt mondta, nincs szüksége a segítségemre, úgyhogy nem hiszem, nagyon mentorálnom kéne ezek után. Ha valami kérdése lesz, legfeljebb majd rámutatok a taktikai könyvre, hogy ott megtalálja a választ.”

Ha ez még nem lett volna elég, az egyik helyi napilapnak azt is elmondta, szó sincs arról, hogy mostanában átadná a helyet a leendő utódnak.

„Felőlem aztán csinálhatja, ha majd eljött az ő ideje – közölte a passzív-agresszív üzemmódban ragadt Roethlisberger a felvetésre, hogy mit szólna, ha egyszer majd Mason Rudolphnak hívnák a Steelers kezdő irányítóját. – De én még három-öt évig tervezek játszani, ha az egészségem engedi. Ha ő lesz itt az irányító, remek, de az én világomban ez egy darabig még nem aktuális.”



Az irányító méltatlankodása annyiból persze érthető, hogy az NFL tele olyan történetekkel, amikor a csapathoz került ifjonc egyszer csak kitúrja a helyéről a harcedzett veteránt, aki aztán mehet isten hírével: hogy mást ne mondjunk, minden idők legjobb játékosa, Tom Brady is így került a New England Patriots kezdőjébe még 2001-ben, hogy aztán azóta se lehessen kirobbantani onnét. És Roethlisberger nyilván félti az állását – csak hát magának köszönheti a kialakult helyzetet, két éve ugyanis meglebegtette, hogy lassacskán inkább visszavonulna, tavaly arról beszélt, hogy már a közeljövőben befejezheti, majd most, hogy feltűnt egy lehetséges trónörökös az eddigi, nem sok vizet zavaró csereirányítók után, hirtelen mégis felfedezte magában a sportág szeretetét. Pedig a Steelersnél csak annyit tettek, hogy ha már a draft első körében elkelt szupertehetségekhez hasonló képességű Rudolph az ölükbe hullott, nem hagyták ki a lehetőséget.

A helyzetet egyébként maga az ifjonc kezelte a legfelnőttebben: azt mondta, fordított helyzetben ő is úgy reagálna, mint Roethlisberger, elvégre mindketten igazi versengő alkatok, akiktől nem is lehet mást várni. De azért jelezte, hogy bár harmadik körös választottként is tudja, hol a helye, nem óhajt unatkozva ücsörögni a kispadon: „Mindent meg akarok tanulni, egyre jobb akarok lenni, és minden meccsre úgy készülök, mintha én lennék a kezdőcsapatban, bár nyilván nem én leszek. Kivárom a soromat, de amikor eljön az én időm, legyen ez bármikor, készen állok majd.”

Mason Rudolph legjobb megmozdulásai az egyetemen:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik