Itt van Amerika
MTI 2019.01.04 16:24 Frissítve: 2019.01.04 16:34

NFL: a sportág korábbi sztárjai curlingcsapatot alapítottak

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) négy, már visszavonult sztárja curlingcsapatot alapított azzal a céllal, hogy kijussanak az olimpiára.

Jared Allen (balról a második) vezetésével curlingcsapatot alapítottak a korábbi NFL-sztárok (Fotó: Twitter)

 

Jared Allen, a Kansas City Chiefs és a Minnesota Vikings passzsiettetője; Marc Bulger, a St. Louis Rams irányítója; Keith Bulluck, a Tennessee Titans védője és Michael Roos, a Titans támadófal embere egyaránt Nashville-ben él, s valamennyien Pro Bowlon szerepelhettek NFL-pályafutásuk során. Márciusban alakított együttesüknek stílusosan az All-Pro nevet adták, de tervüket mostanáig titokban tartották.

„Az NFL-ben minden augusztusban minden csapat minden játékosa és edzője, a legutolsótól a címvédőig, azzal a céllal érkezik az edzőtáborba, hogy februárban megnyerjék a Super Bowlt. Mi is ezzel a mentalitással készülünk” – mondta Jared Allen arra reagálva, hogy olyanokkal kell felvenniük a versenyt, akik egész életükben ezt a sportot űzték.

Az egykori kiváló védő a rövidtávú terveikről úgy szólt, hogy jelenleg csak egyre jobbak és jobbak akarnak lenni, elsajátítani az alapokat, a stratégiát, a söprést, de tudják, hogy ez hosszú út lesz.

A négyes első próbatétele novemberben egy minnesotai versenyen volt, amelyen éppen az olimpiai bajnok amerikai válogatottal vívta első meccsét, s 11–3-ra maradt alul.

„Őszintén szólva kicsit jobbak voltak, mint vártam. Remélem, még találkozunk, s akkor már jobbak leszünk” – mondta a meccsről a 36 éves Allen, aki viszont leszögezte, szándékaik komolyak, nem azért csinálják, hogy a rivaldafényben maradjanak.

Arról, hogy miért éppen a curlinget választották, Jared Allen viccesen úgy nyilatkozott: kipróbálta a tollaslabdát, de a curlingben a győzteseknek kell fizetniük a vesztesek sörét, így ők már mindenképpen nyertek.

2019.07.25 20:43:31

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az ősi rivális North Carolina ellen 3200 dollár körül mozogtak a belépők árai. Viszonyításképp: ez a Super Bowl szintje, itt meg egyetemi kosármeccsről beszélünk.

2019.07.12 19:41:42

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

Sok a néző, nagy az érdeklődés, egyre több a csapat, csak éppen a saját otthon hiányzik.

2019.06.17 20:20:16

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Szilárd meggyőződésem, hogy ez a kettő – a Bostonra máig oly jellemző szellemi frissesség és a sportcsapatok sikerhalmozása – kéz a kézben jár.

2019.06.14 22:37:53

Amerikai sportok MAROSI GERGELY

Torontóban és Kanadában a szívek bajnoka a kosárlabdacsapat, de letaszítható-e a trónról a jégkorong?

2019.06.14 21:36:41

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A kerettagok közül tíz szabadügynökké válik.