NCAA: csodálatos kötelék a gyerekkórház és a stadion között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.25. 19:17
null
Csodálatos hagyományt teremtettek Iowa Cityben
Már díjazták is az Iowa egyetemi futballcsapatának új szokását, amely a 70 ezer néző befogadására képes stadion mellé épített gyerekkórházhoz kötődik.

Az idén átadott kórház felső emeletei a Kinnick-stadion lelátói fölé emelkednek, a daganatos betegséggel küzdő gyerekek kórtermei a pályára néznek. Nem véletlenül történt így, a cél az volt, hogy a gyerekek valami különlegeset lássanak.

Ám azt még ők sem remélték, ami az első hazai mérkőzésen történt.

Még szeptemberben a közönség egyszer csak felállt, és a kórház felé kezdett integetni. A gyerekek visszaintegettek, és ebből egy csapásra hagyomány lett. Amikor a csapat esti mérkőzést játszik, mobiltelefonok fényeinek tízezrei világítanak a kórház felé, miközben integetnek velük.

Az orvosok és a szülők elmondása szerint ezek a pillanatok hatalmas lökést adnak a gyerekeknek. Új reményhez jutnak abból, hogy 70 ezer ember nekik integet. A szombati meccset várva megnő az életkedvük és a küzdeni akarásuk, erősebbnek érzik magukat, és ez a mentális erő alapvető összetevője a gyógyulási folyamatnak.

Az Iowa szurkolóinak integető gesztusát a stadionban vendégeskedő riválisok is értékelik, nem egy látogató csapat tagjai csatlakoztak az integetéshez.

Az év végi díjátadókon is értékelik a hagyománnyá érett integetést, az ESPN és a Disney a hónap elején különdíjjal illette az Iowa egyetemi csapatot, és az átadón ott volt egy kisfiú is, akit rákos betegsége miatt a kórházban ápoltak az első integetés idején, és immár tünetmentes.

AZ ESPN ÉS A DISNEY DÍJÁTADÓJA AZ ELSŐ INTEGETÉS EGYIK SZEREPLŐJÉVEL, AKI MÁR MEGGYÓGYULT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik