NBA: végigér a Houston, leküzd minden akadályt a Boston?

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 14:16
null
Terry Rozier eddig tökéletesen pótolja a térdműtétje után lábadozó Kyrie Irvinget, kérdés, mire lesz képes az igazán éles mérkőzéseken
Mit szólnának ahhoz, ha a Boston leküzdene minden elé tornyosuló akadályt, a Houston meg kiénekelné a sajtot a Golden State szájából? Kifejtjük, miért mutatkozik ezekre esély.

 

 

A kiemelési számokat tekintve az észak-amerikai profi kosárlabdaliga szombaton elstartolt playoffjában csütörtök reggelig egy olyan párharcot találni, amelyben a hátrébb rangsorolt csapat vezet és hármat, amelyben egyenlő az állás. További egy olyat, amelyen a fogadóirodák annyira féltik a papíron esélyesebb hazai csapatot, hogy szinte egálra adják győzelmének esélyét vendégeivel, aztán koppannak.

KI A FENE EZ?

Az említett „underdog” volna a Boston Celtics. A Keleti főcsoport tavalyi megnyerése után az idei második hely nem volt visszalépés a brigád számára. A nagy reményekkel szerződtetett Gordon Hayward a Cleveland Cavaliers elleni szezonnyitón hat perc elteltével széttörte a bal sípcsontját egy rossz leérkezés után. Az alley-oop passzt Kyrie Irving adta neki – ő sem léphet már ebben az idényben pályára, ugyanis március végén megműtötték a térdét. Az említett két ember húzta volna a Celticset a rázós rájátszásmeccseken. Így vált húszperces játékos Shane Larkinból, aki az előző idényben Hanga Ádám csapattársaként pattogtatott a spanyol Baskoniában, és így lett alapember Terry Rozier. De most át is adnánk a szót Eric Bledsoe-nak a Milwaukee Bucksból: „fogalmam sincs, ki a fene az” (hogy szalonképesen fordítsuk) – felelte a riporter kérdésére, miután csapata másodszor is kikapott Bostonban a rájátszás első körében.

Kedves Eric, Rozier az a srác, aki remekül pótolja Irvinget és bohócot csinált belőled – mérlege 46 pont, 11 gólpassz és nulla eladott labda az első két felvonás alkalmával. Brad Stevens edző megtalálta Rozier, Jayson Tatum és Jaylen Brown helyét a csapatban, míg a fiatalok rendre parádés játékkal hálálják meg ezt. Nagy izgalmak várhatóak Keleten.

James Harden nagyon szeretné bajnoki nagydöntőbe repíteni a Houston Rocketset
James Harden nagyon szeretné bajnoki nagydöntőbe repíteni a Houston Rocketset



SZÜRKE ÁLLOMÁNY

Pláne akkor, ha esetleg még jobban meglepik a Cleveland Cavalierst. Porold le kicsit Lance Stephensont, hitesd el Victor Oladipóval, hogy vérbeli franchise-játékos, tedd csapatkapitánnyá 21 évesen Myles Turnert és lesz egy teljesen jó kis gárdád. Nate McMillan edző főcsoport-elődöntőnél jobb helyre még nem vitt el csapatot és valószínűleg most sem fog, de a valóban szürke állományból szépen építkezett. Mivel a rájátszás nyitó meccsén 18 ponttal elverték idegenben a Cleveland Cavalierst, talán reménykedhetnek a bravúrban. Nem hiszik el, de az együttes 30 éves irányítója, Darren Collison azt fejtegette a mérkőzés után, hogy tudnak még jobbak lenni. Ez valószínűleg LeBron Jamesre is igaz, biztosan nem szeretne dicstelenül távozni tavalyi nagydöntősként a playoffból. A szituáció annyiban új, hogy Jamesszel sosem vesztett a Cavs nyitó mérkőzést a rájátszásban. A 33 éves olyannyira felbosszantotta ez, hogy a második meccsen 46 pontot dobva vezette győzelemre a csapatát. Jobb helyzetben azonban így is a Pacers van.

ELJÖN MAJD AZ IGAZSÁG

Nyugaton a Portland Trail Blazerst a jelek szerint kiüti a New Orleans Pelicans, amely tenisznyelven szólva kétszer is elvette Damian Lillardék adogatását, vagyis a pályájukon győzte le őket. Épp múlt héten szórtuk körbe rózsaszirmokkal Anthony Davist és Rajon Rondót, úgyhogy ettől ezúttal eltekintenénk.

Kardinális kérdés ugyanis, hogy valóban reális bajnoki reményekkel száll-e harcba az alapszakasz során fennállása alatt először domináló Houston Rockets? Ha abból indulunk ki, hogy James Harden és Chris Paul sosem nyert aranygyűrűt, akkor mindenképp. Ha abból, hogy a Rockets képes túldobni a Golden State Warriorst – a Harcosok egyébként nem izzadnak meg a San Antonio Spurs ellen a jelek alapján –, akkor pláne. A sérülések is egészen jól elkerülik az alakulatot, Harden, mindennek az alfája és ómegája pedig 44 ponttal és nyolc gólpasszal köszönt be a 14 év után ismét playoffrésztvevő Minnesota Timberwolvesnak. Most jönne az a rész, hogy mindent megcáfolunk és egy jól irányzott mondattal elütjük a Rockets eddigi teljesítményének élét, de inkább kihagyjuk ezt a lépcsőfokot. Találtunk néhány kapaszkodót, miért nehezítheti meg Mike D’Antoni legénysége a címvédő Warriors diadalmenetét – most ezeket a fogódzókat szorítjuk egészen addig, amíg a főcsoportdöntőben el nem érkezik az igazság pillanata.

Russell Westbrook ebben a szezonban is kitett magáért
Russell Westbrook ebben a szezonban is kitett magáért


A RÁJÁTSZÁS ADATBANKJÁT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT

Toronto Raptors (1.)–Washington Wizards (8.) 2–0
Boston Celtics (2.)–Milwaukee Bucks (7.) 2–0
Philadelphia 76ers (3.)–Miami Heat (6.) 1–1
Cleveland Cavaliers (4.)–Indiana Pacers (5.) 1–1
NYUGATI FŐCSOPORT
Houston Rockets (1.)–Minnesota Timberwolves (8.) 2–0
Golden State Warriors (2.)–San Antonio Spurs (7.) 2–0
Portland Trail Balzers (3.)–New Orleans Pelicans (6.) 0–2
Oklahoma City Thunder (4.)–Utah Jazz (5.) 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik