NBA: tovább erősít a Lakers, Parker elhagyta San Antoniót

Vágólapra másolva!
2018.07.07. 14:50
null
Parker búcsút intett a San Antonio Spursnek (Fotó: AFP)
A Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata átigazolta Rajon Rondót és szerződést hosszabbított Kentavious Caldwell-Pope-pal, míg Tony Parker 17 év után elhagyja a San Antonio Spurs együttesét, és a Charlotte Hornets játékosa lesz.

 

Az észak-amerikai profi bajnokság (NBA) egyik leghíresebb csapata, a Lakers a 32 esztendős Rondónak egy évre 8 millió dollárt fizet, míg a 25 éves Caldwell-Pope – aki az elmúlt idényben is a Los Angeles-ieket erősítette – ugyancsak egyéves megállapodást írt alá, 12 millió dollárért.

Hétfőn derült ki, hogy liga egyik legnagyobb sztárja, LeBron James a következő négy évben a Lakersben játszik.

A francia Tony Parker 2001-es ligába kerülése óta volt a Spurs játékosa: a Tim Duncan és Manu Ginóbili fémjelezte csapattal négyszer ünnepelhetett bajnoki címet (2003, 2005, 2007, 2014). A 36 éves irányító két évre 10 millió dollárért szerződik a Charlotte-hoz. Eddigi, valamint új együttese mellett a Denver Nuggets is szerette volna leigazolni az előző idényben 55 mérkőzésen 7,7 pontos átlagot dobó kosarast.

Erősített a Dallas Mavericks is: a texasi együttes 23 millió dollárért leigazolta az eddig a Los Angeles Clippersben játszó centert, DeAndre Jordant.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik