NBA: Rodman is ott sertepertél a Trump–Kim csúcs helyszínén

Vágólapra másolva!
2018.06.12. 08:17
Az Észak-Koreát többször megjáró Dennis Rodman egykori NBA-kosárlabdázó is megérkezett hétfőn Szingapúrba, órákkal Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozójának kezdete előtt.

A repülőgépen várakozó újságírókkal az utazását finanszírozó PotCoin cég trikójában feszítő sztár közölte: azért utazott oda, mert kíváncsi az eseményre, és reméli, hogy a csúcstalálkozón „mindenki számára jó dolgok fognak történni”. „mindenki számára jó dolgok fognak történni”.

Amikor az újságírók azt firtatták, most is találkozik-e az észak-koreai vezetővel, Rodman azt válaszolta: úgy gondolja, Kim Dzsong Unnak „fontosabb dolga is van annál, mint hogy most velem találkozzék”, de hozzátette, valahányszor találkozott vele, mindig meglepetés volt számára, úgyhogy meglehet, kedden is lesz része meglepetésben.

A Fehér Ház már korábban közölte, hogy Rodmannak nem volt és nincs is szerepe az Észak-Koreával folytatott diplomáciai egyeztetéseken.

A már visszavonult profi kosárlabdázó – aki többször is találkozott Kim Dzsong Unnal – korábban jelezte, hogy részt venne a szingapúri csúcstalálkozón. Az amerikai külügyminisztérium rögtön közleményben szögezte le, hogy a sportoló nem képviseli az amerikai kormányt.

Hogan Gidley, a Fehér Ház helyettes szóvivője pedig a múlt héten a Fox televíziónak adott interjújában azt hangsúlyozta: Dennis Rodman „nagyszerű volt a pályán, de a legjobb, ha a tárgyalásokat azokra bízzuk, akik ebben a legjobbak, és Trump elnök a legjobb”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik