NBA: ősi módszert vetett be a Portland, a center nem kért belőle

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.07.02. 19:25
null
Enes Kanter a Portland mezét a Bostonéra cseréli (Fotó: Getty Images)
Az értékesítők egyik legrégebbi trükkjét vetette be az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Portland Trail Blazers Enes Kanter megtartása érdekében. A török center nemet mondott az ajánlatra, majd aláírt a Boston Celticshez.

 

„Az ajánlatunk csak rövid ideig érvényes, csapjon le rá most!” – hangzik a napjainkban is rengeteg helyen látható reklámszöveg. Valami hasonlóval próbálkozott a Portland, amikor a szabadügynökké váló Enes Kanter leigazolásán dolgozott, legalábbis a török center erről számolt be. Kanter elutasította a Portland ajánlatát, majd aláírt két évre 10 millió dollártért a Boston Celticshez, míg a Blazers Hassan Whitside-ot szerezte meg a posztjára.

„Gondolkodtam a Blazers ajánlatán, de hat percet adtak, hogy meghozzam a döntésem. Éreztem a nyomást. Nem volt kényelmes ez így nekem. Mondtam, hogy meg kell beszélnem a családommal, fel kell hívnom őket. De ők nyomást helyeztek rám, nem tudtam felhívni a családomat, így inkább nemet mondtam” – mesélte az ESPN egyik újságírójának Kanter, aki szereti a hangzatos történeteket.



Erre hívta fel a figyelmet Damian Lillard: a Portland irányítója szerint a menedzsment nagyjából 45 perc gondolkodási időt adott Kanternek, ami szintén nem túl sok, de szerinte elfogadható.



A Yahoo szerint a négy felet is érintő (a Miami Whiteside helyére Jimmy Butlert szerződtette) trade miatt a Portland nem akarta megváratni a Miamit, ezért adott rövidebb határidőt Kanternek, akinek ez nem tetszett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik