NBA: nagy botrány a Dallas újonnan cserélt sztárja körül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.05. 15:19
null
Kristaps Porzingis aligha feledi el 2018. február 7-ét
Szövevényes erőszakolási ügybe keveredett a két hónappal ezelőtt a Dallas Maverickshez cserélt Kristaps Porzingis.

 

Kristaps Porzingis, az NBA lett magasembere tavaly február 7-én elszakította elülső keresztszalagját, azóta nem is lépett pályára, a New York Knicks meg elcserélte a Dallas Maverickshez.

Erre most a New York Post által megszellőztetett, rendőrségi források szerint súlyos sérülése éjszakáján áthívta manhattani luxuslakásába a szomszédjában lakó hölgyet… A nő azt mondta, több mint egy éve várta, hogy beszéljen a rendőrséggel, mert a játékos állítólag megígérte, pénzt ad neki, hogy csendben maradjon. Konkrétan 68 ezer dollárról volt szó, amivel a nő bátyjának főiskolai tandíját fizette volna a Mavs kiválósága – aztán visszalépett a megállapodástól. Az ügyet a New York-i rendőrség különleges áldozatokkal foglalkozó osztálya vizsgálja.

Porzingis ügyvédje, Roland G. Riopelle menten reagált a Post történetére, tagadva az állításokat. A közleményben azt is megjegyzi, hogy tavaly december 20-án, tehát az állítólagosan sértett nő feljelentése előtt hivatalos keresetet nyújtottak be a vádló túlzott igényei miatt.

Emellett néhány hónappal ezelőtt figyelmeztették az NBA-t is, a szövetség tehát tudatában van annak, hogy Porzingis ügyében vizsgálat folyik. Riopelle egyebekben nem kívánta kommentálni az eseményeket, bővebb felvilágosítás kérésére az FBI-t és az NBA-t javasolta.

Hétfőn aztán Riopelle mégis kiegészítette a szombaton közölt fentieket: „New Yorkban az illetékes kerület ügyészi irodához fordultunk, amelynek vizsgálatával teljes mértékben együttműködünk. Egyetértünk abban, hogy a kerületi ügyészség rendelkezésére bocsátják az anyagokat, amelyeket korábban a szövetségi hatóságok részére nyújtottunk be a zsarolással kapcsolatos panaszunk alátámasztására. Bízunk benne, hogy miután a kerületi ügyész megvizsgálta az iratokat, elismeri, hogy a hölgy által tett panasz teljesen alaptalan.”

A jelenlegi zavaros helyzetben a Dallas Mavericks véleménye lehet még érdekes: vajon tisztában volt-e azzal a klub, hogy Porzingisszel kapcsolatban nyomoznak?

A válasz egyértelmű igen – az ESPN szerint a New York Knicks illetékesei beszámoltak erről a februári tranzakció létrejötte előtt –, Mark Cuban tulajdonos ezt e-mailben tudatta a New York Posttal, hozzátéve, hogy a szövetségi hatóságok arra utasították őket, ne kommentálják az ügyet.

Kisebb csavar a történetben, hogy a hírek szerint a Knicks egyszer sem említette a „nemi erőszak” kifejezést Porzingisszel összefüggésben, sokkal inkább a „zsarolás” szót, ami a lett center és ügyvédje véleményével cseng egybe.

A játékos-szakszervezet egyértelműen kiáll Porzingis mellett, míg az ESPN újságírója, Adrian Wojnarowski szerint a birtokukba jutott levelezés alapján a nő az állítólagos erőszak után is szeretett volna romantikus kapcsolatot folytatni Porzingisszel, amellett, hogy azt a csaknem 70 ezer dollárt a kosaras átutalja a bátyjának. Erről a tranzakcióról szerződés is született, de egyrészt el van benne írva Porzingis neve, másrészt nem biztos, hogy hiteles az aláírása – a játékos ügyvédje szerint a levél hamis.

A következő évtized egyik legnagyobb ígéretének tartott kosárlabdázó felépült a sérüléséből, jelenleg rehabilitációját végzi és elővigyázatosságból nem küldik pályára. Az ugyanakkor valószínű, hogy 2018. február 7-ét soha többé nem törölheti ki az emlékezetéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik