NBA: lelépett a Rockets „felvirágoztatója”; megvan a Clippers új edzője

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.16. 07:12
null
Daryl Morey (középen) már nem a Houston Rockets általános igazgatója (Fotó: Getty Images)
Új éra kezdődik Houstonban: az NBA-ben szereplő Rockets általános igazgatója, Daryl Morey úgy döntött, hogy távozik az alakulattól. Mindeközben az is hivatalossá vált, hogy Tyronn Lue lesz a bajnokesélyes Los Angeles Clippers új vezetőedzője.

 

Daryl Morey 2007-ben lett sportvezető a houstoniaknál, s 2012-ben ő volt az, aki meglátta az addig csupán kiegészítő játékosként használt James Hardenben a szupersztárt, és többek között két elsőkörös draftcetlit is megmozgatva megszerezte az Oklahoma Citytől.

Morey menedzselésével a Rocketsnél új filozófia alakult ki, ám annak ellenére, hogy őt tartják az egyik legjobb általános igazgatónak, a csapat a regnálása alatt nem tudott bajnoki címet nyerni. Távozásával biztossá vált, hogy új korszak kezdődik a Houstonnál, amelytől néhány héttel ezelőtt a vezetőedző Mike D'Antoni is elköszönt.

Mindeközben megvan a bajnokesélyes Los Angeles Clippers új vezetőedzője: a 2016-ban a Cleveland Cavaliersszel gyűrűt szerző Tyronn Lue ötéves szerződést kötött a gárdával.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik