NBA: LeBron James 2-es mezben játszik Gianna Bryant emlékére

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 11:39
null
James 2-es mezben játszik az All Star-gálán (Fotó: AFP)
LeBron James 2-es mezben lép pályára a Kobe Bryant helikopter-balesetében szintén elhunyt Gianna Bryant emlékére az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All Star-gáláján. A Lakers kosarasának csapattársai mind a kettes mezt viselik majd, míg az ellenfél játékosai a 24-esben lépnek pályára.

„A visszavonulása óta eltelt három év volt szerintem a legboldogabb Kobe életében, mert a családjával, a lányaival lehetett” – jelentette ki a háromszoros bajnok, akinek ugyancsak van egy – ötéves – lánya.

A 13 évesen meghalt Gianna Bryant 2-es trikóban játszott korosztályos csapatában.

A Chicagóban február 16-án rendezendő gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Kobe Bryant emlékére.

Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et – Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjának választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik