NBA: Howard elhagyja a Lakerst, Houstonba szerződik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 10:23
null
Dwight Howard (jobbra) és James Harden ősztől együtt folytatják (Fotó: Reuters, archív)
Dwight Howard véget vetett a találgatásoknak, a Twitteren azt üzente, hogy elhagyja az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakerst, és a rivális Houston Rocketshez szerződik. José Calderón a Dallashoz, Andre Iguodala a Golden State-hez ír alá egyaránt négy évre.

„Úgy döntöttem, hogy a Houston Rockets játékosa leszek.Úgy érzem, ez a csapat a legjobb számomra, izgatottan csatlakozom hozzá, nagyon várom a következő szezont” – írta Howard a Twitteren.

Ezzel többhetes találgatásnak vetett véget a center, aki 30 milliós fizetésétől szabadította meg az így is a fizetési plafon fölött költekező, azaz jókora luxusadóval számoló Lakerst, amely tudomásul vette a döntést. Houstonban viszont tárt karokkal várják Howardot.

„Howard és a Rockets is éveken át arra törekedett, hogy a legjobb legyen. Most egyesítjük erőinket, ez a csapat különleges lesz” – írta szintén a Twitteren Daryl Morey, a Howarddal és James Hardennel a liga egyik legjobb párosának kialakítására törekvő houstoniak általános igazgatója.

Howard iránt a Dallas is érdeklődött, s miután a center a másik texasi csapat mellett döntött, a Mavericks elkezdett foglalkozni más játékosokkal is. Mindjárt négyéves szerződést kínált a legutóbbi szezont Torontóban kezdő, de Detroitban befejező spanyol José Calderónnak, aki a 28 millió dolláros ajánlatot köszönte szépen, és aláírt.

A Golden State Warriors is erősített, a Denvertől távozó Andre Iguodalával állapodott meg négyéves, 48 millió dolláros szerződésről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik