HIRDETÉS
HIRDETÉS
Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2018.06.14 10:40 Frissítve: 2018.06.14 11:47

NBA: Egyelőre nem tudok válaszolni – Dwyane Wade a visszavonulásról

A Fox Sports Chris & Caron elnevezésű rádióműsorának volt a vendége Dwyane Wade, LeBron James régi harcostársa, az NBA sztárja.

HIRDETÉS
Wade még nem tudja, folytatja-e a pályafutását (Fotó: AFP, archív)

 

– Tizenöt évet már lehúzott az NBA-ben, de lesz-e tizenhatodik?
– Meglátjuk, egyelőre nem tudok választ adni. Viszont, ha eldöntöm, folytatom, nagyon örülnék neki, ha továbbra is Miamiban kosárlabdázhatnék. Persze ezt talán őrültség így kimondanom, mert az NBA-ben sosem tudhatod, mi történik. Például én nem gondoltam rá, hogy valaha elhagyom Miamit… – Caron (Butler, az egyik műsorvezető, korábbi NBA All Star-játékos, aki Miamiban kezdte karrierjét – a szerk.) pontosan ismeri ezt az érzést. Azt hittem, ott maradok örökre, de a dolgok változnak. Ebben a pillanatban, ahogy most itt ülök, és fontolgatom, hogy kosárlabdázzam-e tovább, az egyetlen elképzelésem, hogy ezt a Miami Heat mezébe bújva tenném.

– Az idényt még a Cleveland Cavaliers színeiben kezdte. Mi történt volna, ha marad?
– Megfordult a fejemben. Végtére is, nem azért szerződtem oda, hogy részt vegyek a nyolcvankét alapszakaszmeccsen… Sokkal inkább, hogy szerepeljek a playoffban, sikereket érjünk el, minden idők egyik legjobb csapatában játszhassak. Tényleg azt gondoltam, hogy én jelenthettem volna a különbséget – aztán minden máshogy alakult.

– Hol folytatja korábbi csapattársa, LeBron James?
– A döntése nem csak a kosárlabdához kötődik majd. A most befejeződött idényben megmutatta, képes döntőt játszani attól függetlenül, milyenek a körülmények. Szóval, kétlem, hogy azon töprengene, „Hm, hadd kerüljek egy csapatba, ahol három All Star is játszik!”. Az ő jelenlegi helyzetében sokkal inkább az életritmusa határoz majd. Hol érzi magát legkényelmesebben a családja? Hol lenne ő a legboldogabb? James annyira nagyszerű, hogy bármilyen együttest magával tud húzni, ezzel tisztában kell lennie a sportág bölcseinek. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.03 17:30:40

Amerikai sportok BORBÉLY LÁSZLÓ

KEZDÉS: 2.20. A címvédő a Falconsszal csap össze • Bajnokesélyesek, sötét lovak, szezontippek!

2018.08.23 12:04:45

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Bartolo Colón az utolsó aktív játékos, aki még szerepelt a 2004-ben Washingtonba költöző és Nationals névre váltó Montreal Exposban.

2018.08.21 23:49:29

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Los Angelesnél nincs ideálisabb helyszín arra, hogy a becsvágyó LeBron az öltözőből szép lassan átköltözzön egy vállalati íróasztal mögé.

2018.08.02 09:56:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Gyerekkorában pocsolyavizet kellett innia, iskola helyett a földeken dolgozott, végül mégis szupersztár lett.

2018.08.02 11:02:05

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Temérdek aktív vagy korábbi amerikai sportoló mutatta meg tehetségét a mozivásznon.

HIRDETÉS
HIRDETÉS