NBA: Durant bejelentése megmozgatta a játékospiacot

Vágólapra másolva!
2016.07.05. 15:53
Mint arról tegnap beszámoltunk, Kevin Durant az utóbbi évek egyik legnagyobb átigazolását végrehajtva otthagyta az Oklahoma City Thundert, és a 2015-ös bajnokhoz, a Golden State Warriorshoz igazolt. Durant lépése felkavarta a játékospiac állóvizét.

Azt már a nagy bejelentés előtt is lehetett tudni, hogy amennyiben a 27 éves sztár a GSW mellett teszi le a voksát, akkor az előző szezonban döntős oaklandi csapatból több játékostól is meg kell válni, hogy Durant fizetésének helyet teremtsenek.

Amint nyilvános lett Durant csapatváltása, a várakozásoknak megfelelően a Warriors több játékos átigazolási státuszát is megváltoztatta „korlátozottról” „szabadon igazolhatóvá”. Alig néhány órával később a kezdő centert, Andrew Bogutot egy második körös draftjogért Dallasba „postázták”, valamint egy másik kezdő, Harrison Barnes is követte az ausztrált.

További lépésként a Golden State megszerezte áron alul – az épp a Dallast elhagyó – Zaza Pachuliát. Érdekesség, hogy a már két éve visszavonult Jermaine O'Neal is jelezte, hogy még egy évet szívesen játszana Curryékkel.

Eközben úgy néz ki, hogy az Oklahoma Cityben „egyedül” maradt Russell Westbrookot is kénytelen elengedni a Thunder, mivel Durant távozásával jelentősen csökkent az esélyük az irányító megtartására. Westbrook szerződése 2017-ben jár le, így lehet, hogy jobban járnak, ha már most, vagy év közben értékké teszik és elcserélik.

Mellékzöngeként amint kiderült, hogy a Durantre szintén pályázó San Antonio Spurs lemaradt a szupersztárról, egyből megegyezett Pau Gasollal, ezzel a Spurs továbbra is az egyik legnagyobb kihívója maradt a nyugati bajnoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik