NBA: „Bocsánatot kérek” – haragszanak a fertőzött centerre

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.03.14. 09:43
null
Rudy Gobert éppen a megfertőzött csapattárs, Donovan Mitchell nevével ellátott mezt írja alá még decemberben (Fotó: AFP)
Csütörtökön futótűzként terjedt a hír: az NBA-ben szereplő Utah Jazz All Star-résztvevő játékosa, Rudy Gobert is megfertőződött a koronavírussal. Fokozta az aggodalmakat, hogy hétfőn a játékos még minden elé tett hangrögzítőt összefogdosott – a francia most bocsánatot kért meggondolatlanságáért.

Hétfőn Gobert még úgy figurázta ki az új típusú koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket, hogy egy sajtótájékoztató végén megérintett minden elé tett mikrofont és hangrögzítő eszközt.

Abdul Memon on Twitter

This is the video of Rudy Gobert touching all the microphones and potentially infecting innocent people with Coronavirus https://t.co/hqae652PLX



Csütörtökön viszont az Oklahoma City Thunder elleni meccs már elmaradt a 216 centis óriás pozitív koronavírus-tesztje miatt. Sok más sportligához hasonlóan az NBA-ben is megállt az élet, ráadásul kiderült, hogy Gobert egy általános iskolás kisfiút is megfertőzött, akinek korábban aláírást adott. A játékos csapattársánál, Donovan Mitchellnél is kimutatták a fertőzést, az ESPN riportere, Adrian Wojnarowski szerint a Salt Lake Cityben székelő Jazz játékosai haragszanak Gobert-re a felelőtlenség miatt. Nem csoda hát, hogy a 27 éves játékos úgy érezte, meg kell szólalnia.

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elmúlt 24 órában mutatott túláradó aggódásért és támogatásért. Rendkívül érzelmes pillanatokat éltem át, amióta tudomást szereztem a diagnózisról, leginkább félelmet, szorongást és szégyent éreztem. Az első és legfontosabb dolgom, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek azoktól az emberektől, akiket esetleg veszélyeztettem. Akkor még fogalmam sem volt róla, hogy fertőzött vagyok. Nem voltam kellően óvatos, nincs magyarázatom. Remélem, a történetem figyelmeztetésként szolgál, és segít abban, hogy mindenki komolyan vegye ezt az egészet. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezzel a tapasztalattal mások figyelmét is felhívjam a veszélyre, és ezzel megakadályozzuk a vírus terjedését. Jó kezekben vagyok, teljesen felépülök majd. Még egyszer köszönöm a támogatást. Mindenkit bátorítok arra, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, és vigyázzon magára.”

Az NBA úgy határozott, nem bünteti meg Gobert-t a felelőtlen viselkedése miatt.

A hírek szerint a Jazz legutóbbi hat ellenfelének (Washington Wizards, Toronto Raptors, Boston Celtics, New York Knicks, Detroit Pistons és Cleveland Cavaliers) egyik játékosa sem fertőzött.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik