NBA: beperelték Derrick Rose-t – a vád csoportos nemi erőszak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 06:53
null
Derrick Rose ezúttal nem a pályán nyújtott teljesítményével szolgáltatott témát (Fotó: AFP)
Csoportos nemi erőszak vádjával perelte be az NBA egyik klasszisát, Derrick Rose-t egy nő, akit állítása szerint a kosaras az eset előtt elkábított.




Jane Doe – minden bizonnyal nem ez a vádló valódi neve – azt állítja, hogy 2011 és 2013 között egy párt alkotott a kosarassal, aki már akkor is csoportos szexre akarta rábírni őt. A nő azonban erre nem volt hajlandó, így szerinte 2013 augusztusában valami kábítószer jellegű dolgot kevertek az italába, amitől később magatehetetlenné vált.

Akkor Rose Beverly Hills-i házában mások is tartózkodtak, két régi barát, Ryan Allen, valamint a menedzser Randall Hampton. A nőnek a bódító ital elfogyasztása ellenére sikerült hazaérnie, ám később felkereste őt a három férfi, akik megerőszakolták az addigra már szinte teljesen cselekvőképtelen Doe-t. Utóbbi állításai szerint csak pillanatképekre emlékszik az esetről, de arra világosan, hogy mit tettek vele.

Jane Doe csak két évvel a történtek után perelt, ezt azzal magyarázza, hogy szégyellte magát és zavarban volt, hiszen az ő családja nagyon konzervatív. A sértett anyagi kártérítésben bízik.

A kosaras ügyvédje ezzel szemben állítja, hogy az egész csak a pénzről szól, és tagadták, hogy a szexuális aktus az ügyben érintett nő akarata ellenére történt volna.

A 26 éves Rose kétszeres világbajnok (2010, 2014), 2008 óta a Chicago Bulls játékosa. Volt az Éj újonca (2009) és az Év MJP-je (2011) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik