NBA: bejelentették Kawhi Leonard érkezését a Clippersnél

Vágólapra másolva!
2019.07.10. 22:28
null
Leonard a Clippersben folytatja (Fotó: AFP)
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően bejelentette Kawhi Leonard szerződtetését az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Clippers.

Leonard – aki a bajnokcsapat Toronto Raptorst hagyta ott – szabadügynök volt, így a Clippersnek csak vele kellett megállapodnia.

A klub nem hozta nyilvánosságra a szerződés részleteit, amerikai sajtóhírek szerint az idei nagydöntő legértékesebb játékosa (MVP) 2+1 évre kötelezte el magát, és ebben az időszakban maximum 103 millió dollárt (29.9 milliárd forintot) kereshet. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy négy évre ír alá és 142 millió dollárt kap majd.

A 28 éves Kawhi Leonard a 2011–2012-es idényben a San Antonio Spursben mutatkozott be az NBA-ben. A Torontóhoz tavaly került, ahonnan egy év után, bajnoki címmel a zsebében távozott. A Raptors kulcsembere az alapszakaszban 60 mérkőzésen átlagosan 26.6 pontot dobott és 7.3 lepattanót szedett le, a rájátszásban 24 találkozón már 30.5 ponttal és 9.1 lepattanóval zárt meccsenként.

A háromszoros All Star-résztvevő, kétszer a szezon csapatába beválasztott Leonard 2014-ben a Spursszel nyert bajnoki trófeát, akkor is őt választották meg a döntő legjobbjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik