NBA: balhé a GSW-nél, a két sztár összekapott egymással

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.23. 08:36
null
Kevin Durant és Draymond Green között nincs minden rendben
Nem minden fenékig tejfel az NBA-ben szereplő Golden State Warriors háza táján, és hogy valóban nyugvópontra jutott-e a gárda két sztárja közti nézeteltérés, az a következő néhány hétben kiderül.

 

A GSW simán megnyerte a döntőt júniusban a Cleveland ellen, ám a finálé után az azóta visszavonult erőcsatár, David West az egyik interjúban jelezte, nem volt egyszerű az idény, sok nehézséggel kellett szembenézniük. Bár részleteket nem árult el, annyit hozzátett, legalább két játékosnak személyes problémái is akadtak.

A legutóbbi nézeteltérés viszont a plénum előtt zajlott, és lassanként a mozaikdarabkák is összeállnak. A múlt héten, a Los Angeles Clippers elleni vesztes meccsen keveredett szóváltásba Kevin Durant és Draymond Green. A rendes játékidő végén Green vitte fel a labdát, néhány másodperc volt hátra, Durant kapálózott, hogy passzoljon – hiába, a magasember bement a sűrűbe, és még csak dobni sem tudott, a hosszabbításban aztán kikapott a Warriors. Green – aki olyasmiket mondott Durantnek, hogy nélküle is tud nyerni a csapat, nincs rá szükség, nyugodtan távozzon, és még prostituáltnak is nevezte – egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott saját vezetőségétől, aztán visszatért a Houston ellen, de megsérült a lábujja.

A háttérben kirajzolódhat, hogy a játékosopcióval rendelkező Durant valóban nem akar tovább a Harcosoknál maradni, esetleg az is, hogy Green nem érzi magát elég megbecsültnek, amióta a zseniális kiscsatár betette a lábát az öltözőbe.

Steve Kerr edzőnek mindenesetre az újkori Golden State legnehezebb időszakán kell túllépnie valahogy: a gárda sorozatban a negyedik mérkőzését vesztette el. Durant igyekszik inkább a játékkal foglalkozni.

„Egyáltalán nem érzem, hogy bármiféle problémánk lenne – próbálta nyugtatni a kedélyeket KD. Ismerem Drayt, állandóan őrültségek hagyják el a száját. De ezen felül a mostani ügy sok mindent hozott magával, amit érdemes tisztázni. Ideges voltam, ám tudtam, ez nem maradhat így. Felnőtt módjára kellett határoznom. Elmondtam magamnak, hogy ettől még ugyanúgy kell dolgoznom minden egyes nap. Mindenki jól kezelte a helyzetet, és most ezzel együtt próbálunk előrelépni.”

A legutóbbi két nagydöntő legértékesebb játékosa hozzátette, a haddelhaddnak semmi hatása nincs az ő szabadügynök státuszára (azért belengették, hogy megy a Los Angeles Lakersbe LeBron James mellé). Hogy valóban szent-e a béke a két sztár között, a következő néhány meccsen kiderül. Még pozitívan is kijöhet ebből a GSW: nagyon a szezon elején járunk, így ha elsimítanak minden göröngyöt, bőven lesz idő rendezni a sorokat – és legalább kitombolta magát, aki akarta…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik