NBA: a New York Knicks menesztette Derek Fishert

TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)TÓTH ATTILA (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 17:27
null
Az ESPN-től Ramona Shelburne és Marc Stein jelentette, hogy az NBA-ben szereplő New York Knicks menesztette Derek Fisher vezetőedzőt.

A korábbi irányító 2014 nyarán vonult vissza, majd azonnal szerződést kapott egykori edzőjétől, a Knicksnél jelenleg elnöki pozícióban dolgozó Phil Jacksontól – 5 évre 25 millió dollárt, az elég rendes fájdalomdíj így a menesztés tényét ellensúlyozva –, így lett a New York-iak trénere. Fisher első éve nem sikerült túl jól, de ott az állománnyal is voltak gondok. Idén jóval jobban kezdtek, de 22–22 után a legutóbbi 10 meccsükből 9-et elveszítettek, így mostanra elég halvány esélyük maradt a rájátszásra.

Azt nem tudni egyelőre, hogy mi lehet a menesztés oka, mert azért egy 10 meccses gyengébb sorozat egy ilyen kerettel reális a csapat számára. Korábban Fisher azt nyilatkozta, hogy nem lesz csalódás, ha nem jutnak playoffba – talán ez a hozzáállás nem tetszhetett felsőbb körökben –, illetve arról is szó volt, hogy a Triangle-nek csak bizonyos részeit alkalmazza, ezért nem működik rendesen a Jacksonnak összesen 11 bajnoki gyűrűt hozó rendszer.

Az ideiglenes vezetőedző az egyik eddigi segéd, Kurt Rambis lesz, Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint pedig a legesélyesebbek Fisher megüresedő posztjára Brian Shaw és Luke Walton lesznek (valószínűleg a nyár folyamán) – másik két egykori Jackson-tanítvány.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik