NBA: a Lakers sztárjának játéka kérdéses a nyitányon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 09:23
null
A 27 éves játékosnak néhány napja edzés közben belekaptak a szemébe, ezért harcképtelen (Fotó: AFP)
Szemsérülés miatt erősen kérdéses Anthony Davis, a Los Angeles Lakers sztárjának a játéka csütörtökön, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) újraindításának napján.

 

A 27 éves játékosnak néhány napja edzés közben belekaptak a szemébe, ezért harcképtelen, és csapata utolsó felkészülési meccsét is napszemüvegben nézte végig a lelátóról.

Frank Vogel vezetőedző kedden úgy nyilatkozott, várhatóan Davis nem lesz ott a parketten a Los Angeles Clippers elleni – magyar idő szerint péntek hajnali – meccsen, s az orvosok mindennap ellenőrzik az állapotát.

A NBA a koronavírus-járvány miatt közel négy hónap után folytatódik csütörtökön, amikor a Lakers-Clippers rangadó mellett a New Orleans Pelicans–Utah Jazz meccset rendezik. Utóbbinak szintén lehet egy nagy hiányzója, mivel a Pelicans fiatal sztárja, Zion Williamson családi problémák miatt később csatlakozott társaihoz, így a kötelező karanténidőszaka is később járt le, és keveset tudott edzeni.

A liga 2019–2020-as szezonja a floridai Orlandóban fejeződik be, ahol a folytatásban érintett 22 csapat egy zárt „buborékban” vívja meg a végjátékot. Csütörtöktől minden gárda nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, azután indul a rájátszás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik