NBA: a csapatvezetők szerint LeBronék elvesztik a címüket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 14:18
null
LeBron James (balra) és Steph Curry az idei döntő hetedik mérkőzésén (Fotó: Action Images)
Az NBA-csapatok általános menedzsereinek hagyományos, idény előtti közvélemény-kutatása szerint sorozatban harmadszor is Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers döntővel ér majd véget az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság szezonja, csakhogy most nem a címvédő Cavs, hanem a Warriors lesz a bajnok.

 

Az nba.com szervezte ankét egyik fő kérdésére (Ki jut be a nagydöntőbe?) mindkét csapat 29 szavazatot kapott a lehetséges harmincból, és mivel az érdekeltek saját franchise-ra nem voksolhattak, a 96.7 valójában 100 százaléknak tekinthető (keleten a Boston Celtics, nyugaton a San Antonio Spurs kapott egy-egy voksot a főcsoportelsőségre).

Bár a Cleveland a címvédő, a csapatvezetők többsége (69 százalék) a Golden State diadalát jósolja (a további 31 százalék a Cavsét). A tavaly ilyenkor publikált jóslat (Cleveland, 53.6%) bejött.

A jövendölés ismeretében nem meglepő, hogy a GM-ek túlnyomó többsége (83.3 százalék) szerint a Warriors erősített a legjobban, az Oklahomától elcsábított Kevin Durant személyében az övé a legjobb igazolás (80%) – amely egyben a holt idény legmeglepőbb klubcseréje volt (46.7%).

A szezon legértékesebb kosarasa (MVP) az előrejelzés szerint a clevelandi vezér, LeBron James lesz (46.7%) – mögötte Russell Westbrook (23.3%), Stephen Curry (10%), James Harden (10%) és Durant (6.7%) következik a sorban –, a legjobban védekező játékos továbbra is a San Antonió-i Kawhi Leonard (66.7%), és a legjobb edző (83.3%), egyben a legjobb motivátor (66.7%) is a régi: Gregg Popovich, a Spurs trénere.

Ha a meccs megnyerése múlna rajta, az utolsó dobást a megkérdezettek háromnegyede Steph Curryre bízná (tavaly még „csak” 51.7 százalékkal nyerte ezt a kérdést).

Az alapszakasz október 25-én, a rájátszás jövő év április 15-én, a nagydöntő június elsején kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik