HIRDETÉS
HIRDETÉS
Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2017.12.07 13:44 Frissítve: 2018.04.01 23:43

MLB: tévés elemzőből lett edző a Yankees új trénere

Ugyan az MLB legnagyobb nevei közül is érdeklődtek a legértékesebb kispad iránt, a New York Yankees végül egy korábbi játékosában, a korábban sosem edzősködő tévés elemzőben találta meg új mesterét.

HIRDETÉS
Aaron Boone nagy neveket megelőzve lett a Yankees trénere

 

Kétfelől nézhetjük ugyanazt.

Egy: meghökkentő, hogy az MLB és így a világ baseballjának leghíresebb klubja, a New York Yankees egy semmilyen edzői múlttal sem rendelkező televíziós szakkommentátort nevez ki vezetőedzőnek.

Kettő: micsoda vagányságra és akár éleslátásra utal, hogy a világ baseballjának leghíresebb klubja, a New York Yankees nem az unalmas megszokottból választ.

A lényeg úgyis ugyanaz: Aaron Boone lesz a Yankees menedzsere.

Miután az MLB rekordbajnoka nem hosszabbította meg a 2008 óta hivatalban lévő Joe Girardi szerződését, mert a csapat elvérzett a hétmérkőzéses főcsoportdöntőben, és nem jutott be a World Seriesbe, egy nagy rakás jelentkezővel tárgyalt, de legalábbis interjúzott a vezetőség. Köztük volt az idei bajnok Houston Astros azóta visszavonult sztárja, Carlos Beltrán, az idei nagydöntős Los Angeles Dodgers harmadik bázisos játékosaival foglalkozó tréner, Chris Woodward, a korábbi MLB-vezetőedző Eric Wedge és az eddig is házon belül, a Yankeesnél dolgozó Rob Thomson, aki a kikosarazása után viszont feltehetőleg Philadelphiába szerződik.

Őket körözte le Boone, aki soha életében nem edzősködött, nemhogy az MLB-ben, de sehol máshol sem, így nehéz körbehatárolni, mi lehetett az ütőkártyája. A fülesek szerint lehengerlő volt a megbeszélésen, és azért jó kis játékos volt: mindenki emlékszik rá, a 2003-as főcsoportdöntő hetedik meccsét hazafutással nyerte meg a New Yorknak, amelynek 1997-től 2009-ig volt a harmadik bázison szolgáló játékosa, és 2003-ban még All Star-válogatott is lett.

Aztán egy holtszezonbeli bulikosármeccsen elszakította a keresztszalagot a térdében, a Yankees megvált tőle, hogy a helyére érkezzen Alex Rodriguez, minden idők egyik legnagyobb baseballjátékosa… Ám ez aligha játszhatott jelentős szerepet Boone mostani kiválasztásában, az már talán, hogy a családi vérvonalban igenis benne van a szakvezetősködés: édesapja 2004 óta a Washington Nationalsnél dolgozik, jelenleg éppenséggel igazgatóhelyettese, és a nagypapa is edzősködött a maga idejében.

„Én azt mondanám, hogy negyvennégy éve készülök erre a munkára – nyilatkozta a nyilván 44 éves Aaron Boone a múlt hónapban, amikor édesapjára is kitért egy interjúban. – Látja, hogy mennyit változott a szakvezetőség munkája az elmúlt öt-tíz évben, főleg a sok elemzéssel. Egyszerűen más lett a munka. Sok mindent kell számításba venni, temérdek az információ, amit felhasználunk a mérkőzések során. A főnökség és a vezetőedző közötti hierarchiában fontosabb az együttműködés, mint valaha: a kispadnál lévők szinte a klubházban ülők nyúlványai. Az a legfontosabb, hogy az összes begyűjtött és rendelkezésre álló információt miként adjuk át a játékosoknak.”

Hát így lett a New York Yankees vezetőedzője az utóbbi időben tévés elemzőként dolgozó Aaron Boone, egyúttal kilencedik a sorban, aki egykor játékosként, 2018-ban pedig edzőként szolgálja majd ugyanazt a klubot.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.25 09:36:22

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Draymond Green elesett nagyon fontos pillanatban, utána el is ment a meccs a címvédőnek.

2018.05.24 08:18:24

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics végig kézben tartotta a mérkőzést, és egyetlen győzelemre került a nagydöntőtől.

2018.05.23 07:50:12

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Fordulatos meccset vívott a két nyugati nagyágyú, melyből végül a Houston jött ki jobban.

2018.05.22 08:04:43

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Cavs az első negyedben tetemes előnyt szerzett, ez ki is tartott a végső dudaszóig.

2018.05.21 08:06:03

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Egy félidőn keresztül tartotta magát a Rockets, majd jött a Curry-show.

HIRDETÉS
HIRDETÉS