MLB: negatív csúcsot döntött a 2016-os bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 17:26
null
A Chicago Cubs játékosai nem lehetnek büszkék az új rekordra
Még csak egy hete fut az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) 2018-as szezonja, a Chicago Cubs máris megdöntött egy negatív rekordot.

 

Mindenki szeretne a valaha volt legjobb lenni valamiben. Nem nézne ki rosszul senkinek az önéletrajzában, ha belevéshetné, hogy éppenséggel nála gyorsabb futó vagy úszó még sosem akadt. De nemcsak Usain Bolt és Michael Phelps vidulhat, a csapatsportoknak is megvannak a maguk koronázatlan királyai, a tengerentúli kosárligát (NBA) az 1990-es években meghódító Michael Jordan például azóta minden narancssárga lasztihoz nyúló kissrác példaképe. De már az is nagy szó, ha valaki mondjuk a baseball-liga (MLB) rekordbajnokánál, a New York Yankeesnél lóbálhatja az ütőt, hiszen mégiscsak a rekordbajnok mezében futkározik. Persze, a csúcsdöntögetés érméjének van egy másik, negatív oldala is: a leghosszabb nyeretlenségi szériák, a legrosszabb versenyidők és még sorolhatnánk…

Nos, az MLB 2016-os bajnoka, a Chicago Cubs hétfőn lett a nem oly büszke tulajdonosa egy ilyen csúcsnak: a szezon első öt meccsén soha egyetlen csapat játékosai sem ütöttek három luftot annyiszor, mint a chicagóiak a március végén elkezdődő 2018-as bajnokságban!

A Cubs sztárjai 58 alkalommal adták meg azt az örömet az ellenfél dobójának, hogy a rövidke személyes párharcuk során háromszor is elvétették a feléjük érkező labdát, s kipontozódtak – ez ugyebár a „strike out”. Ez egyébként már évek óta probléma a csapat háza táján, nem véletlenül repült a kispadról az ütőjátékért felelős segédedző, John Mallee annak ellenére, hogy az együttes az elmúlt két évben egyaránt a második helyen végzett a szerzett pontok számát tekintve. Az idei bajnokság előtt hozott utóda, Chili Davis egyelőre nem javított a helyzeten, viszont nem kongatja a vészharangokat – bízik abban, hogy az egyébként két hosszabbításos meccset is játszó és emiatt többször lóbálni kényszerülő és luftot ütő játékosai összekapják magukat. A helyzet egyébként valóban nem drámai, a három vereség mellett két győzelem is összejött, s még csak a 162 meccses szezon legelején járunk, így nem csak tér, hanem idő is van a fejlődésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik