MLB: elindult a rájátszás, egy óriási meglepetéssel

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 09:23
Magyar idő szerint szerda hajnalban megkezdődött a rájátszás az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), méghozzá egy nagy meglepetéssel: a Chicago Cubsot búcsúztatta a Colorado Rockies.

A 2016-ban az átkot megtörő, és bajnoki címet nyerő Cubs idényének a vége finoman szólva érdekesre sikeredett, az alapszakasz 162 meccse ugyanis kevés volt, hogy döntsenek a National League Középső csoportjában arról, ki jut egyenes ágon a rájátszásba, és kinek kell Wild Card-meccset játszania.A 2016-ban az átkot megtörő, és bajnoki címet nyerő Cubs idényének a vége finoman szólva érdekesre sikeredett, az alapszakasz 162 meccse ugyanis kevés volt, hogy döntsenek a National League Középső csoportjában arról, ki jut egyenes ágon a rájátszásba, és kinek kell Wild Card-meccset játszania.

Így szerveztek egy 163. meccset, amelyet a Cubs elbukott a bombaformában lévő MIlwaukee Brewers ellen – köszönhetően többek közt az MVP-címre is esélyes Christian Yelich szenzációs játékának.

Jött tehát a Wild Card-meccs a csoportjában a Los Angeles Dodgers mögött egy hajszállal lemaradó Colorado Rockies ellen.

A magyar idő szerint szerda hajnali két órakor kezdődő meccsen végül nagyon nehezen született döntés, a szokásos kilenc inning helyett végül csak a tizenharmadikban zárult le a találkozó, és nyert 2–1-re a Rockies, amely története során csupán negyedszer lesz ott a végjátékban.

Colorado Rockies on Twitter

Ez volt egyébként az MLB történetének leghosszabb Wild Card-meccse.

A másik Wild Card-meccsen a New York Yankees az Oakland Athletics együttesével csap össze magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

A rájátszás párosítása (Fotó: mlb.com)
A rájátszás párosítása (Fotó: mlb.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik