MLB: bődületes ütéssel zárta le a rossz sorozatát – videó

Vágólapra másolva!
2018.04.26. 15:02
New York Mets klasszisa, Yoenis Céspedes borzasztó formában volt az utóbbi időben, erre akkorát ütött, mint még soha korábban.

Yoenis Céspedes ugyan alig ötéves MLB-karrierje alatt is kétszeres All Star lett, meg a 2016-os szezon legjobb ütője, de a 32 éves kubai (aki annak idején 23 órát hánykolódva a tengeren menekült el szülőhazájából) mostanában épp nem találta a helyét.

A New York Mets klasszisa a legutóbbi 61 labdából csupán tízet tudott megütni, 28-szor simán kiejtették az ellenfelek dobói (ezzel kétes dicsőséget érően vezette is a ligát), és maga is panaszkodott rá, hogy egyszerűen nem érzi az ütemet az ütőállásban. A minapi, a St. Louis Cardinals elleni találkozó előtt már azt fontolgatta, hogy szabadidejében visszatér régi hobbijához, a golfhoz, hátha ez visszahozza a lendületet az ütőmozdulatába. A ravasz tervet csak két körülmény akadályozta meg: az egyik, hogy Céspedes mind a nyolc ütőkészletét miami otthonában hagyta, a másik meg hogy a Cardinals ellen sikerült akkorát suhintania a labdába, mint még soha.



Legalábbis 2015 óta, amikortól mérik a hazafutásra küldött ütések távolságát is. Céspedes ugyanis 463 lábnyira, 141 méternyire küldte a labdát, csaknem túl a pálya kerítésén is, hatlábnyival messzebbre, mint korábban bármikor. Csapata 6–5-re győzött, ő maga meg annak is örülhetett, hogy talán sikerült kiütnie magából rossz formáját. A Mets ráadásul egyébként is vezeti csoportját, 21 meccsből 15 győzelmet szerzett, és most talán Céspedes is belelendül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik