MLB: az utolsó dobás bejött, 60 meccses idényben egyeztek meg a felek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 10:01
null
Júliusban indulhat az idény, a képen a Chicago White Sox otthona (Fotó: AFP)
Hosszú tárgyalássorozat végén megszületett a megállapodás az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetői és játékosai között, így július 23-24-én megkezdődhet a bajnokság, melyben 60 alapszakasz-mérkőzést játszanak a csapatok.

Az elmúlt hónapokban véget nem érőnek tűnő huzavona zajlott a felek között, akik abban végig egyetértettek, hogy a bajnokságot el kell indítani idén is, ám a fizetések miatt komoly ellentétek alakultak ki. Végül mindkét fél engedett, így kedden késő este a játékosok aláírták a szerződést az idényre.

A megállapodás szerint a játékosoknak július elsején kell megjelenniük csapataik edzőtáborában, az alapszakasz első napja pedig július 23-án vagy 24-én lesz, az utolsó szeptember 27-én.

A szokásos 162 helyett minden együttesnek 60 meccse lesz az alapszakaszban és annak érdekében, hogy a lehető legkevesebbet kelljen az együtteseknek utazniuk, a 60 összecsapás túlnyomó részét csoportellenfeleikkel vívják, míg a maradékot a másik főcsoport azonos földrajzi csoportjával, azaz a Nemzeti Liga (NL) keleti divíziójának csapatai az Amerikai Liga (AL) keleti csoportjának gárdáival küzdenek majd meg.

A mostani szerződés ellenére még vannak nyitott kérdések a szezonnal kapcsolatban, így például még nem lehet tudni a rájátszás menetrendjét, csak annyi tűnik biztosnak, hogy a megszokott 10 csapatos playoffra kerül sor ősszel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik