MLB: az amerikaiak is lehidaltak, ennyit akar keresni dobásonként!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.17. 21:11
Aroldis Chapmannek, a 108 évnyi várakozás után ismét bajnok Chicago Cubs dobójának szerződése az idény végével lejárt, azaz szabadügynök lett. És hogy mennyiért lenne hajlandó aláírni új klubjához? A megoldástól még az amerikaiak szemöldöke is megemelkedett.

Aroldis Chapman a liga egyik, ha nem a legjobb relief pitchere – ő az, aki nem kezd a meccseken, csak akkor áll be, ha a kezdődobó elfárad vagy megsérül.

A beszámolók szerint a 28 esztendős kubai több csapattal is tárgyalásban áll, ám egyelőre nem írt alá sehol, köszönhetően többek közt a fizetési igényeinek.

Chapman egy négyéves, 100 millió dollárt garantáló kontraktust szeretne, amivel a liga legjobban fizetett játékosai közé kerülhetne. Az évi 25 millió dollár azt jelenti, hogy Chapman centre annyit keresne, mint Kobe Bryant az utolsó idényében az NBA-ben.

Ez egyébként évi 7.2 milliárd forint átszámolva.

A mashable.com ráadásul továbbment, kiszámolta, mennyire nagy is ez az összeg: a 100 milliós szerződés azt jelentené, hogy a játékos minden dobásával 25 615 dollárt keresne. Ez 7.3 millió forint. Még egyszer. Dobásonként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik