HIRDETÉS
HIRDETÉS
Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2018.05.17 19:15 Frissítve: 2018.05.17 19:16

MLB: 42 meccset játszott le a Yankees, máris rekordokat dönt

Miként a 2003-as Texas Rangersben, a 2018-as New York Yankeesben is négyen értek már el legalább tíz hazafutást az alapszakasz negyedére.

HIRDETÉS
Giancarlo Stanton is a több mint tíz hazafutással bíró jenkik közé tartozik (Fotó: Reuters)

 


Másfél évtizedes rekordot döntöget a New York Yankees, ami persze történelmi távlatban normális, hiszen mégiscsak az MLB rekordbajnokáról van szó.

Most éppen abban nagyon jó a NY, hogy focinyelven szólva jó a csatársora: immár négy ütőjátékosa is két számjegyű hazafutás mennyiséggel áll, pedig még csak az alapszakasz negyedénél járunk – ilyesmire pedig 2003 óta nem volt példa, akkor a Texas Rangers termelt ilyen ütemesen.

A Rangers szupernégyesét Carl Everett, Juan González, Rafael Palmeiro és az ezek után éppen a Yankeeshez szerződő Alex Rodriguez alkotta, míg New Yorkban most Didi Gregorius, Aaron Judge, Gary Sánchez és Giancarlo Stanton ütögeti-futkorássza a home runokat szakmányban.

„Nézzék, elég jó az összeállításunk… – közölte bosszantó őszinteséggel Aaron Boone, és úgy is folytatta. – Imádom, ahogy játszunk.“

A Yankees hazafutóiból Stanton volt az utolsó, aki elért a 10-es számig, és bizonyos tekintetben ennek az „elég jó“ összeállításnak is a legfontosabb tagja: tavaly ugyanis még a Miami Marlinsban játszott, csak aztán ősszel befutott Floridába az új tulajdonosi kör, benne a Yankees-legendával, Derek Jeterrel és kiárusították a csapatot, hogy lenyomják a költségeket. Így aztán Stanton is mehetett isten hírével, hiába volt a Nemzeti Liga, másképpen az egyik főcsoport legértékesebb játékosa 2017-ben…

Mindenesetre a mostani sztori sarokkövét jelentő 10. hazafutását egy 147 km/órával érkező labda elütésével érte el, ami tökéletesen jelzi, hogy formába lendült, miután az átigazolása után a futó szezon első hat hetében haloványan teljesített. Ebben segített neki a sors(olás) is, mert a legutóbbi 15 bajnokijából 13-on legalább egy balkezes dobójátékossal volt dolga, márpedig ellenük sokkal jobbak a mutatói. A jobbosokkal szemben 19.2%-os hatékonysággal találja el a labdát és csak három hazafutást szerzett, míg a balosok ellen 45.7% a hatékonysága és már hét hazafutásnál jár.

„Egyszerűen jobban fekszik neki mint jobbkezes ütőnek – ecsetelte Boone edző. – Ha jobbkezes vagy és olyan erős, mint ő, akkor ez az optimális felállás. A képességeit számba véve a legtöbb balos dobó stílusa feküdt neki. És minőségi játékos.“

…ráadásul ezt a fontos hazafutását a pályafutása 999. ütésével készítette elő, úgyhogy mielőtt a csapattal elutazott a Washington elleni szériára, még köszönetet mondott a jubileum közeledtéről őt tájékoztató sajtónak: „Nem is tudtam, de köszi szépen! Majd el kell tennem a labdát.“

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 23:16:58

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Néhány héttel az eset 555. felemlegetése után újfent kiderült, minket, egyszerű földi halandókat az okvetlenül megkülönböztet az eltökélt élsportolóktól, hogy amíg mi a fájdalmakon és a rehabilitáción gondolkozunk, ők a fájdalmak leküzdésén és az aznapi visszatérésen.

2018.09.03 17:30:40

Amerikai sportok BORBÉLY LÁSZLÓ

KEZDÉS: 2.20. A címvédő a Falconsszal csap össze • Bajnokesélyesek, sötét lovak, szezontippek!

2018.08.23 12:04:45

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Bartolo Colón az utolsó aktív játékos, aki még szerepelt a 2004-ben Washingtonba költöző és Nationals névre váltó Montreal Exposban.

2018.08.21 23:49:29

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Los Angelesnél nincs ideálisabb helyszín arra, hogy a becsvágyó LeBron az öltözőből szép lassan átköltözzön egy vállalati íróasztal mögé.

2018.08.02 09:56:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Gyerekkorában pocsolyavizet kellett innia, iskola helyett a földeken dolgozott, végül mégis szupersztár lett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS