Hatalmas dobás döntött Orlandóban, nyert a Knicks Bostonban

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.01.25. 10:29
null
Torontói öröm, a dudaszó pillanatában biztosította be a győzelmét a Raptors Orlandóban (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) mára virradóra csupán három mérkőzést rendeztek meg, de kijutott a jóból minden érdeklődőnek, hiszen az Orlando és a Toronto meccsét az idény egyik legszebb utolsó másodperces kosara döntötte el, a Boston és a New York klasszikus keleti parti rangadója fordulatosan és izgalmasan alakult, míg a Phoenix Suns nem kis meglepetésre két vállra fektette a zsinórban harmadszor bukó Los Angeles Clipperst. Nézzük a részleteket!

 

Orlando Magic–Toronto Raptors 95–97

A Magic megint nem tudott legyőzni egy 50 százalék alatti csapatot, ami lassan a hihetetlen kategóriába tartozik, hiszen JJ Redickék állandóan pariban vannak a legjobbakkal is ebben a ligában idén. A 22 pontos DeMar DeRozan vezette Toronto nem mondhatnánk, hogy végig uralta a mérkőzést, ám a második félidőben robbantani tudott rögtön a harmadik negyed elején, aztán jött felfelé az Orlando, s egálnál egy labdán múlt minden. Az említett DeRozan két védővel a nyakán, a pályáról kiesve vállalt el egy hatalmas ívű tempót, ami gyönyörűen behullott a gyűrűbe, így célba ért a Raptors. A hazaiak leginkább a 19 pontos, 14 lepattanós dupla duplával kirukkoló Nikola Vucsevics remeklésének örülhettek, ha már a győzelem most is elmaradt.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 19, Afflalo 16, G. Davis 15
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 22, A. Johnson 21, A. Anderson 13

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: DeMar DeRozan, aki 22 pontjából az utolsó kettőt a végső dudaszó pillanatában szerezte, ezzel megnyerte az Orlando elleni derbit a Torontónak.
A nap lúzere: Paul Pierce, aki gyakorlatilag kétszer sem tudta megfogni a labdát kulcsszituációban a Knicks elleni rangadó hajrájában szoros állásnál.

Boston Celtics–New York Knicks 86–89

Az NBA történetének egyik legnagyobb rivalizálása plusz értelmet kapott a két gárda két héttel ezelőtti találkozója után, hiszen Kevin Garnett és Carmelo Anthony összeszólalkozása és üzengetése sokakat lázban tartott és visszaidézett valamit a '90-es évek NBA-jéből. A Knicks 2006 óta nem tudta bevenni a bostoni várat, pedig minden szezonban kétszer is megmérkőzik egymással ez a két klub a TD Gardenben, de ez alkalommal egy nagyon koncentráltan játszó Knicks futott ki a parkettre. A tripla duplázó Rajon Rondo (23 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) húzta Celtics egy nagyon rossz szériába futott bele az első negyedben, amikor zsinórban 11 mezőnydobást elhibáztak Doc Rivers tanítványai, de később szépen visszajött a vendéglátó és igen fordulatos csata vette a kezdetét. A negyedik etapban két számjegyű előnyhöz tudott jutni a 28-at szóró Anthony fémjelezte Knicks, ám Paul Pierce-n kétszer is jól védekezett JR Smith, így nem volt lehetősége egalizálni a Bostonnak, zsinórban ötödször buktak Garnették.

A Celtics legjobb dobói: Rondo 23, Pierce 22, J. Green 9
A Knicks legjobb dobói: Anthony 28, Stoudemire 15, Kidd 12

Phoenix Suns–Los Angeles Clippers 93–88

Egyelőre nagyon bejött az edzőváltás Phoenixben, Lindsey Hunter a második meccsét is hozta a Suns élén, ráadásul most egy abszolút top ellenféllel szemben, a Los Angeles Clipperst legyűrve. A vendégek veszte megint a büntetőzés lett, hiszen 26 kísérletükből 10-et elbaltáztak, no meg Chris Paul hiányzása sem használt a nyugati második pozícióját már tegnap elvesztő LAC-nek. A 24 pontja mellé 8 gólpasszt is kiosztó Goran Dragic játékának minősége nagyon szépen feljavult az utóbbi napokban, a Los Angeles-iek pedig ezennel harmadszor vesztettek egyhuzamban, hiába Jamal Crawford újabb, a padról beállva szállított 21 pontos performansza.

A Suns legjobb dobói: Dragic 24, Gortat 15, Scola, Mark. Morris 14-14
A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 21, Bledsoe 15, Griffin 12

NBA
ALAPSZAKASZ, 83. JÁTÉKNAP
Orlando Magic–Toronto Raptors 95–97
Boston Celtics–New York Knicks 86–89
Phoenix Suns–L. A. Clippers 93–88

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik