Franchise-rekordot ért el a Clippers, Paul Pierce bravúrja

HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)HEGEDŰS RÓBERT (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2014.04.16. 08:26
null
Blake Griffin ismét elemében volt, de a következő meccset eltiltás miatt kihagyja (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) ma csak két összecsapást rendeztek, holnap hajnalban viszont mind a 30 alakulat pályára lép az alapszakasz-zárón. A Clippers a Denver elleni sikerrel 57. győzelmét könyvelhette el, viszont valószínűleg nem lesz meg az 58., mert egyik legjobbja nem játszhat a következőn eltiltás miatt. A new yorki házirangadón a Knicks Carmelo Anthony nélkül is simán győzött, a Nets nem erőltette a mérkőzést – viszont egyik veteránja, Paul Pierce nem mindennapi statisztikai bravúrt hajtott végre.

 

Brooklyn Nets–New York Knicks 98–109

Carmelo Anthony nélkül győzött a Knicks. A vendégek sztárja vállsérülése miatt már sem ezen a meccsen, sem a holnapi zárónapon nem lép pályára a városi rangadón, amelyet a pihentetéssel foglalkozó Brooklyn sem vett teljesen komolyan. Távollétében 6 játékos érte el a 10 pontos határt, a kispadról hárman: az újonc Hardaway Jr. mellett a veterán Shannon Brown és Cole Aldrich is igyekezett (13 pont, 13 pattanó), így nem meglepő, hogy a cseresorból 60 pont érkezett. A Knicks 11 triplát szórt be, és 19 labdaeladásba hajszolta bele ellenfelét. Érdekesség, hogy egyedül Hardaway-nek volt 10 mezőnykísérlete, minden csapattársa ennél kevesebbszer próbálkozott.

Az első kosár után nem vezetett a Nets. A hazaiak Pierce hármasával nyitották a meccset, utána viszont egyetlen percig sem voltak előnyben, a Knicks már az első negyedben 11 ponttal volt előrébb, később is végig irányították a meccset. A kezdőket már nem is nagyon erőltette Jason Kidd a negyedik játékrészben, Garnett például csak 14 percet kapott.

Paul Pierce és az állandóság. Talán némileg meglepő adat, de a Nets veteránja az egyetlen aktív játékos, aki sorozatban 15. szezonjában is elérte az 1000 pontos határt. Többek között Kobe Bryantnek és Tim Duncannek sem jött össze ez a bravúr, előbbit az egészsége tartotta vissza, hogy Pierce-szel együtt megcsinálja, utóbbi pedig a csonkaszezonban nem dobott 1000-et.

A Nets legjobb dobói: Thornton 24/12, Plumlee 16, Pierce 13/3.
A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 16/12, Smith 14/9, Brown, Stoudemire 14-14.

Los Angeles Clippers–Denver Nuggets 117–105

Nem volt sima. A félidőben 17 ponttal tartott előrébb a Blake Griffin (24 pont), Chris Paul (21 pont, 10 gólpassz), DeAndre Jordan (13 pont, 16 pattanó), JJ Redick (18 pont, 4 tripla) négyesfogat által húzott Clippers, azonban a negyedik negyedre már 10 alatt volt a Nuggets – sőt 9 perccel a vége előtt öt egységre feljöttek. Ekkor azonban előlépett Jamal Crawford, aki a liga történetében a legtöbb 3+1-es játékot produkálta, tripladobás közben faultolták, bedobta a három büntetőt, majd Darren Collison is beindult, 8 pontot szerzett a hátralévő időszakban, így a LAC megtartotta halvány esélyét a 2. hely megszerzésére.

Griffin nem lesz ott az évzárón. A holnapi utolsó játéknapon nem léphet pályára a Clippers húzóembere, mivel megkapta 16. technikaiját is ebben a szezonban, ami automatikusan egy meccs eltiltással jár. A Clippers holnap a valószínűleg győzelemért menő Portlandhez látogat (Lillardéknak még van esélyük a 4. hely megszerzésére), Chris Paulék valószínűleg nem fogják összetörni magukat, mivel a nyugati 2. helyhez a Thundernek otthon kellene kikapnia a Pistonstól, ami nem túl valószínű.

Csapatrekord. 57 győzelmet még soha egyetlen csapat sem szerzett a franchise történetében, mától kezdve a 2013–2014-es Clippersé a házi csúcs. Nagyon előretekintve az 57 győzelem azt is jelenti, hogy ha a LAC bejutna az NBA döntőjébe, garantáltan övé lenne a hazai pálya.

A Faried-Mozgov duó nagyon összeállt. A szezon utolsó időszakára legalább a palánk alatt rendeződni látszik a hektikus évet futó Denver, az erőcsatár Kenneth Faried és az orosz center, Timofej Mozgov ma is kiválóan játszott. Faried úgy csinált egy 21 pontos, 6 pattanós meccset, hogy faultgondok miatt csak 28 percet játszhatott.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 24, Paul 21/9, Redick 18/12.
A Nuggets legjobb dobói: Faried 21, Brooks 19/9, Mozgov 18.

NBA
ALAPSZAKASZ

Brooklyn Nets–New York Knicks 98–109
Los Angeles Clippers–
Denver Nuggets 117–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik