Brooklynban nyert a Miami, a Clippers skalpja is megvan a Cavsnek

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2021.10.28. 10:01
null
A Miami legyőzte a Brooklynt (Fotó: Getty Images)
A Minnesota Giannis Antetokounmpo 40 pontja ellenére nyert Milwaukee-ban, a Wizards Bostont vette be, a Kings dudaszós dobással győzött Phoenixben, a Lakers ellen jött össze az OKC első győzelme, a Portland pedig a Memphisszel szemben tért magához. Ez történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában.

 

 

Orlando Magic–Charlotte Hornets 111–120

Csak a végén kerekedett felül a Charlotte. Egyértelmű esélyesként utazott el Orlandóba a szezont remekül kezdő Hornets, de sokáig nem tudta legyűrni ellenfelét, sőt, a negyedik negyedet még hátrányból kezdték a vendégek. 98-96 után azonban McDaniels és Ball tripláival begyújtották a rakétákat és nagyon összekapták a védekezésüket is, a következő öt perc alatt összesen három pontot engedélyeztek a Magicnek, míg ők 13-at dobtak, ezzel pedig a maguk javára döntötték el a küzdelmet. A végjátéknak már egyértelmű előnnyel mehettek neki és Plumlee, Bridges, valamint Ish Smith is betalált, támadásban itt már futószalagon hozták a kosarakat, úgyhogy végül a megnyert negyedik negyedüknek köszönhetően elvitték a kötelező győzelmet. Egyénileg Bridges (31 pont, 5/10 tripla) és Hayward (24 pont, 5 gólpassz, 9/13 mezőnyből) emelkedett ki, de McDaniels (4/5 tripla), Plumlee (14 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) és Martin (12 pont, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés) is említést érdemel - az 52%-os mezőnymutató és a 47%-os triplázás jelzi, hogy támadásban most sem volt gondjuk, csak hátul kellett kicsit erősíteniük a végén, hogy meglegyen a győzelem.

Volt pont az Orlandóban. Támadásban meglehetősen visszafogottan dolgozik egyelőre a Magic, eddig egy jó meccsük volt elöl, azt meg is nyerték és most elkövették a másodikat is - 49%-kal céloztak mezőnyből, 38%-kal tripláztak, nyertek a festékben és vezettek már 12 ponttal is. Egyénileg Cole Anthony (24 pont, 11/20 mezőnyből, 6 gólpassz) és Terrence Ross (18 pont, 4/8 tripla) mellett a frontcourt is villogott, Carter Jr. 20 ponttal és 10 lepattanóval, Bamba 14 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott, Wagner pedig 15 pontot szórt 3/4 triplával - sok lábon álltak és hatékonyan dolgoztak elöl. Ezúttal a védekezésük hiányzott, a Charlotte nem nagyon izzadt meg a kosarakért és amikor a negyedik negyedben pár percig elfogyott a tudomány elöl, az az időszak megpecsételte a sorsukat - ezzel együt most nem voltak rosszak, ha így tudnának támadni folyamatosan, akkor jönnének a sikereik is.

A Magic legjobb dobói: Anthony 24/6, Carter Jr. 20/6, Ross 18/12
A Hornets legjobb dobói: Bridges 31/15, Hayward 24/6, McDaniels 16/12

Boston Celtics–Washington Wizards 107–116

Magabiztos Wizards-győzelem. Az egész mérkőzés során a vendégek voltak jobbak, végig vezettek, a nagyszünetben tíz pont volt az előnyük, a harmadik negyedben pedig 15 egységgel jártak előrébb. A Boston innen küzdötte vissza magát és a játékrész vége felé egy nagy futással egálra hozta a derbit, de a záró etapban jött Aaron Holiday gyors három kosara és egy 8-0-s washingtoni futás, amellyel ismét levegőhöz jutottak a fővárosiak. A Celtics még erre is próbált válaszolni, a hajrában három pontra csökkentette a különbséget, de a Wizards két clutch kosárral lezárta a mérkőzést - úgy nyerte meg a meccset az esélyesebb fél otthonában, ahogy azt az igazán jó csapatok szokták csinálni, szinte végig vezetve, a fontos pillanatokban kicsit feljebb kapcsolva. Pedig egyrészt Bradley Beal ismét egészen pocsék teljesítményt nyújtott (17 pontját 7/25-ös mezőnymutatóval hozta), Daniel Gafford pedig megsérült: Jaylen Brownnal ütközött, majd a jobb lábához kapott és úgy kellett betámogatni az öltözőbe, a hírek szerint izomsérülést szenvedett. Ott volt viszont Spencer Dinwiddie (22 pont 50%-kal) és Montrezl Harrell (25 pont, 11 lepattanó, 10/13 mezőnyből), Caldwell-Pope 3/4 triplát szórt be, hasznosan játszott Kyle Kuzma és az említett Holiday is a legjobbkor villant - csapatként 50% felett dobtak mezőnyből és a védekezésből sem spórolták ki az energiát. Némi meglepetésre 3-1-gyel kezdték a szezont, most az Atlantát fogadják.

Csalódást keltő Boston. Két győzelem után a harmadikra készült otthon az Udoka-legénység, de ezen az estén valahogy nem állt össze a gépezet, hiába tért vissza Al Horford (16 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) és hiába játszott jól Dennis Schröder (22 pont, 6 gólpassz, 4/6 tripla). Az igazi vezérek nem dobtak jól, Jayson Tatum (9/22 mezőnyből, 1/8 tripla, 4/8 büntető), Jaylen Brown (5/16 mezőnyből) és Marcus Smart (1/7 tripla) sem találta a gyűrűt, Josh Richardson mezőnykísérlet, Grant Williams pedig mezőnykosár nélkül zárta a találkozót, így pedig végig csak futottak az eredmény után. Akadtak jó periódusaik, amikor valaki megtolta a szekeret és úgy tűnt, hogy fordíthatnak, Ime Udoka szerint az biztató is, hogy 15 pontos hátrányból vissza tudtak jönni és nem estek szét, de végül nem volt bennük annyi tűzerő, hogy legyűrjék a Washingtont, így második hazai meccsüket is elbukták.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 23/3, Schröder 22/12, Horford 16/6
A Wizards legjobb dobói: Harrell 25, Dinwiddie 22/6, Beal 17

Brooklyn Nets–Miami Heat 93–106

Brusztolós meccset nyert a Miami. Mindkét csapat pocsékul, 40% alatt dobott mezőnyből, nem a látványos megoldások és könnyed dobások meccsét vívták a felek, sokkal inkább szólt ez a találkozó a küzdelemről, a brusztolásról. Ebben összességében a Heat bizonyult jobbnak, az első negyed hétpontos megnyerése után ugyan megállt a gárda és a nagyszünetig hátrányba került, de a fordulás után ismét felpörgött és 42 ponton tartotta a Brooklynt, a harmadik játékrészben fordított, majd meg is őrizte a vezetését. A legnagyobb különbség a palánk alatt alakult ki, a vendégek ugyanis 62-42-re nyerték a lepattanózást, ezen belül 17-4-re a támadópattanózást, erre építve pedig 31-4-re vitték a második esélyből szerzett pontok csatáját és 48-34-re győztek a festékben, ami döntő faktorrá vált akkor, amikor egyébként ennyire nehezen találtak a gyűrűbe a felek - plusz a 12-vel több kiharcolt büntető is értékes pontokat jelentett Erik Spoelstráék számára. Egyénileg Bam Adebayo (24 pont, 9 lepattanó), PJ Tucker (15 pont, 7 lepattanó, 3/5 tripla) és Jimmy Butler (17 pont, 14 lepattanó, 7 gólpassz, 4 labdaszerzés) emelhető ki náluk, az idegenben megnyert rangadóval pedig 3-1-re javították a mérlegüket, így jó szájízzel mehetnek bele a Charlotte elleni, jelenleg szintén rangadónak tűnő meccsbe.

Még akadozik a Nets. Steve Nash csapata csak 2-3-ra áll ezzel a vereséggel és a támadójátéka továbbra is meglehetősen esetlegesnek, illetve pontatlannak tűnik. Kevin Durant szerint a védekezésük már rendben volt, azzal most sem volt nagy gond, de elöl nem tudják bedobni a helyzeteiket, emiatt szenvedtek vereséget. Maga Durant egyébként az egyetlen Nets-játékos, akire eddig nem lehet panasz a szezonban, ő most is hozta magát (25 pont 50%-kal, 11 lepattanó), de James Harden továbbra is csak árnyéka önmagának (14 pont 12 dobásból, 7 gólpassz) és most nagyon gyengék voltak a magasemberek, illetve a cserék is. Pozitívum még Joe Harris játéka, aki 5/11 triplát süllyesztett el és ezzel megelőzte Jason Kiddet, immár ő a klub történetének legtöbb hármast bedobó játékosa - csak most már győzelmekké kellene formálni ezeket a pozitív dolgokat, mert öt meccs után kijelenthetjük, hogy a szezonrajtjuk nem sikerült jól.

A Nets legjobb dobói: Durant 25/6, Harris 15/15, Harden 14/9
A Heat legjobb dobói: Adebayo 24, Butler 17, Tucker 15/9

Toronto Raptors–Indiana Pacers 118–100

Megtört a jég. Három vereség után csak sikerült behúznia az első hazai győzelmét a Raptorsnak és ezen a mérkőzésen komoly veszélyben nem is forgott a kanadaiak sikere: csak a meccs elején voltak minimális hátrányban, utána végig vezettek és voltak már 23 pontos előnyben is. Fred VanVleet (26 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz, 6/7 tripla) igazi vezérként mozgatta csapatát, OG Anunoby is felnőtt mellé (25 pont, 4/10 tripla), de az újonc Scottie Barnes (18 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) is remekelt, sőt, Achiuwa, Trent Jr. és Banton is elérte a tízpontos határt. VanVleet és Anunoby pontjai mellett a csapatként bedobott 14 hármas, sőt, a 12 eladott labda is szezoncsúcsnak számít az együttesnél, most végig nagyon agresszívek tudtak lenni és nagyon rájuk fért már ez a siker - utoljára 2020 februárjában látott ez a csarnok hazai győzelmet, hosszú volt a várakozás...

Brogdon megsérült. Ugyan 18 ponttal csapata legjobb dobójaként zárt, de a harmadik negyedben megsérült a bal combhajlítója és ezt követően többször már nem láttuk Malcolm Brogdont, 22 percnyi játék után kivált a meccsből. Ez nem segített a vendégeken, ahogy az sem, hogy a záró etapban Isaiah Jackson térdsérülést szenvedett és segítség kellett neki ahhoz, hogy eljusson az öltözőig - mivel végül Caris LeVert sem tért vissza, így eléggé elfogyott a keret. Az újonc Chris Duarte igyekezett, dobott 14 pontot, de őt és főleg Domantas Sabonist (4 mezőnykísérlet, 3 gólpassz) is nagyon leradírozta a Toronto, így nem volt érdemi esélyük a sikerre. Rick Carlisle szerint fizikálisan voltak most kevesek, a Raptors rengeteg párharcot nyert és 50-50-es labdát húzott be, úgyhogy továbbra is nyeretlenek idegenben, így utaznak tovább Brooklynba.

A Raptors legjobb dobói: VanVleet 26/18, Anunoby 25/12, Barnes 18
A Pacers legjobb dobói: Brogdon 18/3, Duarte 14/6, Lamb 12/6

New Orleans Pelicans–Atlanta Hawks 99–102

Kiizzadta a Hawks. Ezúttal sem találta a ritmust támadásban a vendégcsapat, de ennek ellenére kiharcolta a győzelmet a fizikális védekezéssel és főleg a szenzációs lepattanózással: 21 támadót húztak le, ez jelentette a különbséget a javukra. Ugyan Trae Young beszórt 31 pontot 7 gólpasszal, de nem az irányító volt a meccs hőse, ő maga is a Collins-Capela párost dicsérte, akik 24 lepattanóval, 12 támadópattanóval és rendkívül értékes védekezéssel adták meg az alapot ahhoz, hogy legyen esélyük nyerni. A szoros küzdelem hajrájában is ez döntött, 98-98 után Collins visszazsákolt egy támadópattanót az utolsó percben, majd leszedett még egyet, Capela pedig bemutatott egy jó védekezést - végül Brandon Ingram pocsék dobásaira is szükségük volt, de 0,6 másodpercnél Young két büntetővel beállíthatta a végeredményt. Pedig nem így indult a meccs, az első negyedet 33-17-re elbukták, onnan kellett felszívniuk magukat és a gyenge dobóforma ellenére visszajönniük az estébe, majd később vezettek már hét ponttal is, mielőtt jött a már megénekelt végjáték. Ha támadásban akadoznak is egyelőre, így is 3-1-gyel kezdtek, most mennek Washingtonba, aztán Philadelphiában zárják a túrájukat.

Elrontotta a Pelicans. Minden esélye megvolt a győzelemre a hazai alakulatnak, de egyrészt a már említett lepattanózást nem tudták összerakni, másrészt a hajrában clutch helyzetekben hibáztak - a két engedett támadópattanó mellett Brandon Ingram két kulcsdobása még a gyűrűt sem érte el. Ingram egyébként 20 ponttal, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt, Jonas Valanciunas 16 pontot és 15 lepattanót jegyzett, Devonte' Graham pedig 21 pontig és 5/10 tripláig jutott, de nem tudták kihasználni az Atlanta gyengélkedését és a korábbi években sokszor látott forgatókönyv szerint képtelenek voltak megnyerni az egylabdás végjátékot. Graham szerint olyan dolgokat rontottak el, amelyeket ki lehet javítani, így alapvető gondjuk Zion Williamson nélkül sincs, de dolgozniuk kell, hogy az ilyen meccseket most már képesek legyenek behúzni, mert az hosszabb távon nem elég, hogy szoros végjátékig jutnak.

A Pelicans legjobb dobói: Graham 21/15, Ingram 20/9, Valanciunas 16
A Hawks legjobb dobói: Young 31/6, Collins 16, Hunter 13/3

Milwaukee Bucks–Minnesota Timberwolves 108–113

Nagy győzelem a Wolvestól. A legutóbbi, Pelicans elleni vereség után most nagyon felpörgött a Minnesota és pontosan úgy játszott, ahogy azt a csapat körül ideális esetben elképzelnék: stabil védekezés, fizikális hozzáállás és a három sztár ponterős, eredményes támadóteljesítménye hozta meg a sikert. D'Angelo Russell (29 pont, 6 gólpassz), Anthony Edwards (25 pont, 7 lepattanó) és Karl-Anthony Towns (25 pont, 5 gólpassz, 3 blokk) sem dobott extrán, voltak hibáik, de pont annyi pluszt tettek hozzá a rendszerhez, amennyire most szükség volt, ráadásul a Vanderbilt-McDaniels páros 24 lepattanóval tehermentesítette őket a palánkok alatt. Az első negyedben bevert 44 pont megadta az alaphangot, később vezettek 20 egységgel is és még a záró etap elején is 15 volt közte, majd azt is elbírták, hogy a Milwaukee megindította az utolsó rohamot és 110-108-ig zárkózott a legvégén. Itt jó büntetőkkel és jó védekezéssel már megőrizték az előnyüket és mivel egy másodpercig sem voltak hátrányban, tulajdonképpen magabiztos rajt-cél győzelmet arattak a bajnoki címvédő otthonában - ez és a 3-1-es mérleg is abszolút biztató kezdésnek tűnik...

Hiába Giannis extrája. A tavalyi döntő MVP-je mindent megtett a Bucksnál, 40 ponttal, 16 lepattanóval, 7 gólpasszal és 3 blokkal zárt, 15/23-at dobott mezőnyből, 3/6-ot távolról és még a büntetővonalról is betalált 7/9 alkalommal, egészen szenzációs teljesítményt nyújtott, de ez sem volt elég a sikerükhöz. A Holiday-Lopez-DiVincenzo-Portis sor hiányát nem bírták el úgy, hogy most Khris Middleton sem villogott (16 pont 16 dobásból, 1/8 triplával) és rajta kívül csak Grayson Allen érte még el a tízpontos határt - 41%-kal céloztak mezőnyből és 27,5%-kal tripláztak, ezzel a dobóformával nem tudtak felülkerekedni a Minnesotán, csak futottak az eredmény után, végig "alul" voltak most. Antetokounmpo parádéja így ment a kukába, a mérlegük pedig 3-2-re romlott, következőleg három nap pihenő után hazai back-to-backet vívnak majd a Spurs-Jazz páros ellen.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 40/9, Middleton 16/3, Allen 13/9
A Timberwolves legjobb dobói: Russell 29/9, Edwards 25/6, Towns 25/9

Oklahoma City Thunder–Los Angeles Lakers 123–115

Egy negyed volt a Lakersben. Mindkét csapat back-to-backet játszott, de az egyébként is idős, sérült kerettel bíró Los Angeles ráadásul hosszabbításból érkezett, úgyhogy meglehetősen fáradtan lépett pályára. Az első negyedben ennek ellenére a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta Frank Vogel legénysége, amely 41-19-re (!) nyerte a játékrészt és vezetett 26 ponttal is, ezzel viszont minden puskaporát ellőtte és a folytatásban nem tudta tartani az OKC tempóját. A nagyszünetig még csak csökkent a különbség, a harmadik negyedben viszont fordult a kocka, azt 41-23-ra vitték el a hazaiak és onnantól már ők voltak előnyben, a Lakers szemmel láthatóan kifogyott az erőből. A végén így is volt esélyük a vendégeknek, a hajrában Anthony Davis (30 pont, 8 lepattanó), Russell Westbrook (20 pont, 14 lepattanó, 13 gólpassz, 10 eladott labda) és Carmelo Anthony (13 pont 14 dobásból) is próbálta menteni a helyzetet és az utolsó másodpercekben Anthony dobhatott is az egyenlítésért, de csúnyán elrontotta, a hátralévő időt pedig megoldotta a Thunder, ráadásul Westbrookot ki is állították. LeBron James nélkül így nem tudta hozni a kötelezőt a LAL és 2-3-ra romlott a mérlege, két megnyert szoros végjáték után most elvesztett egyet a gárda, következőleg pedig a nagy formában lévő Clevelandet fogadja.

Megvan az első. Két pocsék meccs után az utóbbi kettőn már egyértelmű volt a javulás a Thundernél, a játék sokkal jobbá vált, csak az eredmények nem jöttek, egészen mostanáig - ezúttal 26 pontos hátrányból felállva megszerezték idei első győzelmüket. A fiatal keretben több erő maradt a második félidőre és bár kis híján elrontották a végjátékot, de végül csak kimozogták az izgalmas pillanatokat és megőrizték az előnyüket, 50%-os mezőnymutatóval és 40,5%-os triplázással tudtak nyerni. Shai Gilgeous-Alexander back-to-back remekelt (27 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 5/11 tripla), most az újonc Josh Giddey-ben is volt kakaó (18 pont, 10 gólpassz), de Bazley, Dort, Favors és Roby is kiemelkedő meccset produkált - ha védekezésben nem is villogtak, de elöl megmutatták, hogy képesek remek játékra. A várva várt első győzelem után mennének tovább, rögtön a folytatásról beszéltek, de az nem lesz könnyű: most idegenbeli túrára indulnak, a következő egy hétben a GSW, a Clippers és ismét a Lakers lesz az ellenfelük.

A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 27/15, Bazley 20/12, Giddey 18/6
A Lakers legjobb dobói: Davis 30, Westbrook 20/6, Anthony 13/3, Bradley 13/9

Phoenix Suns–Sacramento Kings 107–110

Harrison Barnes kivégezte a Sunst. Szenzációs dobással nyerte meg ezt a meccset a Sacramento azok után, hogy az este első részében volt 12 pontos hátrányban, majd a második félidő remeklésének köszönhetően vezetett is 13 egységgel. Még nem egészen három perccel a mérkőzés vége előtt is megvolt a közte tíz, sima Kings-sikernek tűnt a helyzet, azonban a vendégek bemutattak egy, a korábbi években tőlük megszokott leolvadást és fél perccel a vége előtt a Suns kiegyenlített, sőt, egy hiba után támadhatott a győzelemért is. Itt azonban megfordult a szél: a Sacto kivédekezte, majd maradt másfél másodperce, hogy megnyerje a meccset - az oldalbedobás után Harrison Barnes kapta a labdát, aki félfordulattal, emberrel az arcában, a dudaszó pillanatában bebombázott egy triplát, így egy óriási buzzerrel mégis a Kings szerezte meg a győzelmet. Luke Walton vezetőedző szerint ebből is látszik, hogy ez már nem a korábbi évek csapata, beletették a munkát és az időt a fejlődésbe, bár tudja, hogy még sok dolguk van, de látható a javulás. Barnes (22 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) mellett egyébként Buddy Hield (26 pont, 7/11 tripla) is dicsérhető, De'Aaron Fox 18 pontot és 9 gólpasszt jegyzett, így 2-2-re javították a mérlegüket, most pedig mennek tovább New Orleansba.

Nem tud javulni a Suns. Továbbra is tompának tűnik a tavalyi nyugati bajnok, negyedik meccséből már harmadszor kapott ki ebben a szezonban és ezúttal sem volt meg benne az átütőerő. Jól kezdtek azért a hazaiak, az első félidőben ők jártak előrébb, de a harmadik negyedben fordított a Kings és sokáig úgy tűnt, hogy simán elbukja a derbit a Williams-legénység - a végén viszont még feltüzelték a közönséget, de az utolsó dobásukat elrontották, majd jött a Barnes-buzzer és a letargia. Devin Booker (31 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) és Deandre Ayton (21 pont, 21 lepattanó) remek számait nem tudták győzelemre váltani, Chris Paul 1/10-et dobott mezőnyből, csapatszinten összesen hat triplát küldtek a gyűrűbe, továbbra sem találják igazi önmagukat - most jön még négy hazai meccsük sorozatban, ebben az időszakban össze kell szedniük magukat.

A Suns legjobb dobói: Booker 31/6, Ayton 21, Bridges 15/3
A Kings legjobb dobói: Hield 26/21, Barnes 22/6, Fox 18/3

Portland Trail Blazers–Memphis Grizzlies 116–96

Feljebb kapcsolt a Portland. Az akadozó szezonrajt után most nagyon megpörgette a védekezést Chauncey Billups csapata, a hazaiak a szoros első félidő után a másodikban leszedték a pályáról a Memphist és csak 39 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A siker kulcsa mindenképpen ez volt, Damian Lillard 6/22-t, CJ McCollum 8/21-et dobott mezőnyből, nem lőtték le a csillagokat az égről, de 42%-kal tripláztak, 12-vel több büntetőt harcoltak ki és a második félidei védekezésükkel leradírozták a vendégeket. Lillard számára egyébként a harmadik negyed saját bevallása szerint egy kisebb áttörést jelentett, az eddig egész szezonban szenvedő irányító 11 pontot dobott ekkor és nagy szerepe volt abban, hogy 36-20-ra nyerték azt a játékrészt, távolról is be-betalált, úgyhogy valami talán megmozdult nála. A másik kulcs mindenképpen az eladott labdák száma volt: legutóbb 30-cal zártak, most megálltak 14-nél, ami már bőven a vállalható kategóriába esik. A koncentráltabb játék meghozta a sikert, úgyhogy következőleg megpróbálhatnak visszavágni a Clippersnek is.

Szétesett Morant és a Memphis.
A vendégek vezére eddig 35 pontot átlagolt az első három meccsen, most 17-tel negatív szezoncsúcsot döntött, gyengén dobott és nem is jutott el a megszokott helyzeteiig. Ez a csapatát is erősen befolyásolta, mint mondta, a támadásbeli problémák kihatottak a védekezésükre is, sokszor próbáltak túlkompenzálni, nem tartották magukat a megbeszélt stratégiához, nem kommunikáltak, rengeteg rossz döntést hoztak, ezek okozták a vesztüket. A 36,5%-os mezőnymutatót 50% alatti büntetőzés egészítette ki, plusz volt 22 eladott labdájuk is, amelyekből 30 pontot kaptak - ez a meccs most messze az eddigi leggyengébbjük volt, következőleg pedig a GSW ellen folytatják idegenbeli túrájukat.

A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 25/12, Lillard 20/12, Nurkic 17, Simons 17/15
A Grizzlies legjobb dobói: Bane 19/12, Morant 17/9, Jones 8/6

Los Angeles Clippers–Cleveland Cavaliers 79–92

A szezon meglepetése eddig a Cavs. Senki nem várt túl sokat a Clevelandtől az idény előtt, az első két meccsüket el is vesztették, azóta viszont megtáltosodtak: 95 ponton tartották az Atlantát, 87-en a Denvert, majd most 79-en a Clipperst és mindhárom, papíron topcsapatot legyőzték, utóbbi kettőt idegenben. Ezen az estén is elképesztő védekezést raktak ki a pályára, konkrétan megsemmisítették a Clippers támadógépezetét, amit megtoldottak az 57-36-ra megnyert lepattanózással, fizikálisan egyszerűen felőrölték a többre tartott ellenfelüket. Úgy verték meg a Los Angelest, hogy egy másodpercig sem voltak hátrányban, az első negyedet 23-14-re nyerték és onnantól végig menedzselték az előnyüket, majd az utolsó negyedben megint csak 15 pontot engedtek ellenfelüknek. Egy ilyen meccsen kevés egyéni extrát találhatunk, mert a szervezett, fegyelmezett csapatjáték és a megfelelő hozzáállás hozta meg a sikert, de azért Collin Sexton (26 pont, 12/20 mezőnyből) és Darius Garland (16 pont, 6 gólpassz, 5/8 mezőnyből) is megérdemli, hogy megemlítsük - érdekesség, hogy csapatszinten 3/20 triplájuk esett be, mégis egyértelmű győzelmet arattak. J.B. Bickerstaff vezetőedző szerint épül az identitásuk, a stílusuk és bár ilyen korán még nem akar ujjongani, de egyelőre tetszik neki, amit lát...

Erőtlen volt a Clippers. Olyan nyomással nézett farkasszemet a hazai csapat, olyan nehéz volt megmozdulniuk, passzolniuk, vagy a gyűrűig jutniuk szinte minden egyes labdabirtoklásnál, hogy arra egyrészt nem számítottak, másrészt nem is tudtak vele mit kezdeni. A lepattanózást már említettük, tegyük hozzá, hogy 48-34-re kikaptak a festékben és hogy 14-gyel kevesebb büntetőt harcoltak ki, ezekből jól látszik, hogy mennyire nem volt ellenszerük a Cleveland fordulatszámára. Védekezésben ők is kapartak, nem érheti őket ilyen jellegű kritika, de az tény, hogy támadásban nem ütötték meg az NBA-szintet - Reggie Jackson szerint nincs mit mondani, a Cavs minden téren jobb volt náluk. Ezzel már csak 1-3-ra állnak, most mennek Portlandbe, aztán fogadják az OKC-t, majd két meccset is játszanak Minnesotában.

NBA
ALAPSZAKASZ
Orlando Magic–Charlotte Hornets 111–120
Boston Celtics–Washington Wizards 107–116
Brooklyn Nets–Miami Heat 93–106
New Orleans Pelicans–Atlanta Hawks 99–102
Toronto Raptors–Indiana Pacers 118–100
Miwaukee Bucks–Minnesota Timberwolves 108–113
Oklahoma City Thunder–Los Angeles Lakers 123–115
Phoenix Suns–Sacramento Kings 107–110
Portland Trail Blazers–Memphis Grizzlies 116–96
Los Angeles Clippers–Cleveland Cavaliers 79–92

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik