Baseball: nézők előtt lesz a főcsoportfinálé és a nagydöntő is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 09:30
Az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetőinek döntése értelmében a bajnoki címért kiírt nagydöntő, a World Series mérkőzéseit és előtte a Nemzeti főcsoport (NL) fináléjának találkozóit is nézők előtt rendezik majd meg.

Az MLB szerdán jelentette be, hogy a semleges helyszínen, a Texas Rangers vadonatúj, 40 ezer férőhelyes arlingtoni stadionjában sorra kerülő sorozatok minden összecsapására 11 500 belépőt adnak el. A liga azt is közölte, hogy a nézők legalább másfél méterre lesznek egymástól, mindenkinek maszkot kell viselnie a stadionban, amit csak étkezés és ivás közben lehet levenni. A lelátó első hat sorába nem adnak el helyet, így biztosítják, hogy szurkoló nem ülhet hat méternél (20 láb) közelebb a pályához és a kispadokhoz.

A 162 helyett 60 meccses alapszakaszt követően kedden kezdődött meg az MLB minden szempontból rendhagyó rájátszása, melybe a szokásos tíz helyett 16 csapat jutott be, mindkét főcsoportból nyolc-nyolc. Az első, szabadkártyás kör az egyik fél második sikeréig tart és minden meccset a magasabban rangsorolt gárda otthonában játszanak. Ezt követően az Amerikai főcsoport (AL) négy továbbjutója Kaliforniába, a Nemzeti főcsoport (NL) elődöntősei pedig Texasba költöznek. A három nyert összecsapásig tartó konferencia-elődöntőket már semleges helyszíneken játsszák, az AL-ben San Diegóban és Los Angelesben lesz a két párharc, az NL-ben pedig Arlingtonban és Houstonban.

A főcsoportfinálé megnyeréséhez már négy meccsen kell majd győzni, az AL döntőjének (október 11–17.) San Diego, a NL-ének (október 12–18.) pedig Arlington ad otthont. A World Series nyitó meccse október 20-án lesz, s a sorozat legkésőbb október 28-án zárul.

Az 1944-es szezon óta ez lesz az első döntő, amelyet semleges helyszínen bonyolítanak le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik