HIRDETÉS
HIRDETÉS
Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2017.12.04 16:20 Frissítve: 2017.12.04 16:27

Amerikai foci: Székesfehérváron lesz a 2020-as egyetemi vb

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség döntésének értelmében a Magyar Amerikaifutball-szövetség rendezésében Székesfehérvár adhat otthon a 2020-as egyetemi amerikaifutball-világbajnokságnak – derült ki az MAFSZ közleményéből.

HIRDETÉS

 

A Magyar Amerikaifutball-szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség képviselői 2017. október 24-én, a FISU lausanne-i székházában mutatták be a magyar pályázatot.

A siker fontosságáról és a fejlesztésekről a MAFSZ vasárnapi szakmai konferenciáján a szövetség alelnöke, dr. Bóka Viktor beszélt.

„Nagyon örülünk, hogy hivatalosan is megjött az értesítés, bár sejtettük, hogy egyedüli európai pályázóként Magyarország lehet, és Székesfehérvár adhat otthont 2020-ban az egyetemi világbajnokságnak.

A hivatalos értesítés 2017. december 1-jén megérkezett a szövetséghez, úgyhogy rendkívül boldogok vagyunk – a Magyar Amerikaifutball-szövetség vezetősége, és Székesfehérvár város önkormányzata egyaránt. Több szempontból is nagy dolog ez. A város még nem adott ekkora rendezvénynek otthont. Egy kispályás labdarúgó Európa-bajnokságnak két évvel ezelőtt azonban Fehérvár már óriási sikerrel otthont adott. Ott is végig több ezer néző volt kint a mérkőzéseken, amelyeket a televízióban élőben is figyelemmel kísérhettek az érdeklődők.

Látszott az, hogy van erre igény Székesfehérváron, tehát szeretik a városban a sporteseményeket, de világbajnokságot még nem rendeztünk, úgyhogy mindenképpen fel van adva a lecke. Van három évünk. Szerintünk a létesítmény kiváló állapotban van, de egy hároméves átfogó létesítmény felújítási és fejlesztési tervet fogunk meghatározni, hogy biztosan elbírja a pálya ezt a nívós versenyt. Előreláthatólag nyolc ország csapata fog versenyezni egymással, úgyhogy az ott meglévő két pályának a terhelése óriási lesz ezekben a napokban. Éppen ezért mindenképpen kell bizonyos fejlesztéseket végrehajtani a pályán, de mi állunk elébe ennek a feladatnak nagy örömmel.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.23 23:16:58

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Néhány héttel az eset 555. felemlegetése után újfent kiderült, minket, egyszerű földi halandókat az okvetlenül megkülönböztet az eltökélt élsportolóktól, hogy amíg mi a fájdalmakon és a rehabilitáción gondolkozunk, ők a fájdalmak leküzdésén és az aznapi visszatérésen.

2018.09.03 17:30:40

Amerikai sportok BORBÉLY LÁSZLÓ

KEZDÉS: 2.20. A címvédő a Falconsszal csap össze • Bajnokesélyesek, sötét lovak, szezontippek!

2018.08.23 12:04:45

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Bartolo Colón az utolsó aktív játékos, aki még szerepelt a 2004-ben Washingtonba költöző és Nationals névre váltó Montreal Exposban.

2018.08.21 23:49:29

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Los Angelesnél nincs ideálisabb helyszín arra, hogy a becsvágyó LeBron az öltözőből szép lassan átköltözzön egy vállalati íróasztal mögé.

2018.08.02 09:56:09

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Gyerekkorában pocsolyavizet kellett innia, iskola helyett a földeken dolgozott, végül mégis szupersztár lett.

HIRDETÉS
HIRDETÉS